NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

13. svibnja u Slatini predstavljanje projekta „Revitalizacija Parka 136. slatinske brigade“

Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine, Zavičajni muzej Slatina, Radio Slatina i tvrtka Helion Group organiziraju prezentaciju projekta „Revitalizacija Parka 136. slatinske brigade“ te Vas pozivaju na predstavljanje istoga koje će se održati sutra, 13. svibnja 2021. godine u Hrvatskom domu s početkom u 21.00 sat.

Na prezentaciji projekta će sudjelovati gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić s izlagačima, Srđanom Đuričićem, mag.archeol. iz Zavičajnog muzeja Slatina i Andreom Knez, mag.ing.prosp.arch. iz Helion Group.

Prvi dio predstavljanja prikazat će povijesne okolnosti i razvojne faze kroz koje je prošao središnji dio Slatine, od 18. stoljeća do trenutnog stanja, s posebnim fokusom na prostor današnjeg Parka 136. slatinske brigade. Prezentacija će biti popraćena povijesnim fotografijama i kartama koje se nalaze u fundusu Zavičajnog muzeja Slatina, a ujedno su i glavni izvor o nastanku i razvoju središnjeg gradskog parka.

Drugi dio izlaganja konkretan je prikaz projekta Revitalizacije Parka 136. slatinske brigade autorice Andree Knez, ovlaštene krajobrazne arhitektice tvrtke Helion Group. Prezentacijom će predstaviti novo arhitektonsko-krajobrazno rješenje Parka kojim je planirano uvođenje novih prostora, sadržaja i opreme, pri tome poštujući današnji koncept.

Sudionici prezentacije i posjetitelji će tako imati priliku vidjeti projekciju budućeg Parka sa svim novim sadržajima.

Zbog ograničenog broja sudionika molimo da svoje prisustvo potvrdite elektroničkom poštom na adresu z.m.slatina@gmail.com ili na broj 099/547-0955.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button