DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Grad Slatina pomaže slatinskim hrvačicama nastup na Europskom prvenstvu u Sofiji za uzrast U-15

Hrvački klub Slatina trenutačno trenira i sprema za natjecanja 20-ak djevojčica. Među njima su i tri djevojčice koje su stalni članovi kadetske reprezentacije Hrvatske.
Tia Hršak, Veronika Vilk i Teuta Bišćan ove su godine ušle u program Hrvatskog olimpijskog odbora kao kadetkinje.

Trud i rad trenera Hrvačkog kluba Slatina koji su s njima radili preko pet godina i pripremali ih za europsko prvenstvo i više se nego isplatio.
Ove su godine pripremama s reprezentacijom i nastupima na nekoliko natjecanja Tia i Veronika izborile nastup na Europskom prvenstvu za uzrast starijih djevojčica U-15 koje će se održati od 26. do 30. svibnja u gradu Sofiji u Bugarskoj.

Budući da je odlazak natjecatelja za uzrast U-15 prepušten organizaciji klubova što dakako iziskuje značajne troškove za prijevoz, smještaj, Covid testove i licence za međunarodno natjecanje koji za četveročlani tim iziskuju značajna financijska sredstva koja Hrvački klub Slatina nije u mogućnosti izdvojiti, i ovoga puta u pomoć je priskočio Grad Slatina.

Tako će Grad Slatina sufinancirati odlazak mladih slatinskih hrvačica na Europsko prvenstvo koje su, prema riječima slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića već nebrojeno puta svojim nastupima i odličnim rezultatima diljem Hrvatske i Europe predstavljale boje našega grada i doprinijele njegovoj promidžbi kao gradu izvrsnih sportaša.
(mf/Foto: Hrvački klub Slatina, arhivska fotografija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button