DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

˝Glasnici istine za Vukovar˝

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po peti puta je pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala memorijalni ultramaraton “Glasnici istine za Vukovar” koji se trčao od Virovitice do Vukovara 17. i 18. studenog.

Uz Glasnike istine kao i svih prijašnjih godina sudjelovali su trčanjem određenih dionica i virovitički i suhopoljski rekreativci, djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske, učenici iz Učeničkog doma u Virovitici, Slatinčani Teuta i Martin Bišćan te Lareta Žubrinić, ravnateljica Osnovne škole V. Nazora u Novoj Bukovici.

Prije samog starta simboličnima paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred Spomen obilježja.

U ime organizatora Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” sve sudionike ovog memorijalnog ultramaratona kao i sve koji su došli iskazati podršku pozdravio je Pavo Tutenov, predsjednik Glasnika istine.

Podršku Glasnicima istine na startu su došli iskazati i sudionike ovog događaja ispratiti Marina Kraljić, voditeljica Ureda za branitelje u Virovitici, dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić te predstavnici braniteljskih udruga.

U Suhopolju je sudionike memorijalnog maratona dočekao i okrjepu pripremio načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal.

Po dolasku u Slatinu sudionici ultramaratona priključili su se odavanju počasti svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, poginulim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama Domovinskog rata paljenjem lampiona i molitvom ispred Križa u Parku 136. slatinske brigade.

U Novoj Bukovici doček je organizirala Općina Nova Bukovica na čelu s načelnikom Općine Tomislavom Bračunom, a podršku maratoncima su iskazali i članovi KUD-a Lipa te mnogobrojni mještani Nove Bukovice.

U Našicama u kasne večernje sate Glasnike istine dočekali su našičke maratonke Jasna Plemeniti i Varija Šimić dugogodišnje prijateljice Glasnika istine pripremivši im okrjepu uz tople napitke.

Na ciljno odredište u ranim jutarnjim satima u Vukovar kod Križa na ušću Vuke u Dunav dotrčali su: Pavo Tutenov, Goran Draksler i Davor Čiček iz Slatine, Virovitičanin Željko Lukačević, zatim Robert Knapić i Josip Bukovac iz Nove Bukovice, Slatinčanin Nenad Pelengić, član Glasnika istine na privremenom radu u Njemačkoj te Suzanu Ljubić iz Sesveta i Miroslava Dudić-Lovrić iz Beča, uz logističku podršku Virovitičanina Marija Kovača, dopredsjednika Udruge te Ivanu Novak iz Nove Bukovice.

Kao i uvijek i svugdje podršku Glasnicima istine dočekom u Vukovaru iskazao je Ilija Nikolić, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Slatine te obitelj Medved iz Kozica, Dalibor, Ivana i Mateas.

Po istrčanom ultramaratonu Glasnici istine priključili su se Koloni sjećanja.

(mf; Izvor: Glasnici istine; Foto: Ivana Novak, Mario Kovač, Radio Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button