DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zvjezdan Grandić pobjednik prvog slatinskog turnira povodom Svjetskog dana nepušenja

Danas (28. svibanj) je u Slatini održan Otvoreni brzopotezni turnir u šahu, a povodom Svjetskog dana nepušenja.

Turnir se igrao u domaćinstvu Šahovskog kluba Slatina uz suorganizaciju i podršku Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, Županijskog šahovskog saveza županije VPŽ i Grada Slatine.

Ovo je prvo izdanje tog turnira za kojeg su nam domaćini rekli da se nadaju da će godinama prerasti u tradiciju i privlačiti sve veći broj šahista. I ove godine bilo bi ih puno više od i ovako zavidne brojke od njih 26. Naime ovom u široj regiji potpuno novom turniru došlo bi i sigurno još puno veći broj šahista no domaćini jednostavno nisu imali mjesta sve ih primiti pa je pozivnica za sudjelovanje odaslana na tek nekoliko slatinskim šahistima poznatih adresa klubovima s kojima se susreću natjecanju druge lige, a odaziv je bio i više nego pozitivno iznenađujući. U Slatinu su tako stigli šahisti iz praktički svih dijelova Slavonije i Baranje. Igralo se 9 kola, a najbolji nakon njih bio je iskusni Zvjezdan Grandić. Iza Orahovčanina na drugo i treće mjesto plasirali su se domaći predstavnici, još uvijek jedna od ponajboljih hrvatskih šahistica Rajna Šargač i standardno dobri Marijan Špoljar. Vrlo dobar rezultat plasmanom na sedmo mjesto ostvario je Miodrag Beneš dok je Milan Čubelić bio solidan deseti. Bila su tu i dva slatinska klinca. Ivan Jadek koji je u jakoj konkurenciji osvojio zavidna tri boda, a bio je tu i daleko najmlađi sudionik turnira Nikola Ostojić kojem će igranje s brojnim prekaljenim igračima ove igre i posljedično skupljanje neophodno potrebnog iskustva dobro doći u daljnjoj karijeri.

 

Otvoreni turnir u brzopoteznom šahu Slatina 2022. – Svjetski dan nepušenja

  1. Grandić 8, 2. Šargač 7, 3. Špoljar 7, 4. Lijović 6,5, 5. Drmić 6, 6. Friedrich 5,5, 7. Beneš 5, 8. Macarol 5, 9. Mezak 5, 10. Čubelić 5, 11. Pucan 4,5, 12. Ivanić 4,5, 13. Kunce 4,5, 14. Bićanić 4,5, 15. Sesar 4, 16. Kršćanski 4, 17. Plaskur 4, 18. Kanjković 4, 19. Frajfogel 4, 20. Tutić 4, 21. Korenički 3, 22. Gazilj 3, 23. Šabić 3, 24. Jadek 3, 25. Vranjković 3, 26. Ostojić 0.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button