Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NASLOVNICAOD SVEGA POMALOOPĆINE

Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica preuzeo vlč. Dejan Ilić

Prema odluci biskupa Požeške biskupije, msgr. dr. Antuna Škvorčevića, vlč. Dejan Ilić imenovan je za novog upravitelja Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici koju je jučer preuzeo od dosadašnjeg župnika, vlč. Marija Matijevića, koji je imenovan upraviteljem Župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški.

Župnika Ilića večeras je na svetoj misi u 18 sati u novu službu uveo generalni vikar Požeške biskupije, mons. Josip Krpeljević koji ga je predstavio njegovim novim župljanima. Tom je prigodom pročitao dekret požeškog biskupa Škvorčevića na temelju kojega je upraviteljem svoje prve župe u Novoj Bukovici imenovan vlč. Dejan Ilić, koji je potom položio ispovijest vjere.

Na kraju svete mise u ime svih župljana dobrodošlicu novom župniku zaželjela je vjeroučiteljica pri OŠ Mikleuš, Milkica Sarajlić Kolundžija, dok mu je cvijeće uručila osmogodišnja Klara Peček.

Novi župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica vlč. Dejan Ilić zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici.

– Među vas dolazim ponajprije kao brat kršćanin kojem je također potrebno rasti. Ne smatram da sam najpametniji i najsposobniji, čovjek sam kao i vi i vjerujem da ću ponekad i pogriješiti stoga se unaprijed ispričavam, ali ono što želim u ovoj župi je rasti zajedno s vama. Želim obavljati svoju službu u međusobnom, iskrenom povjerenju, da zajedno napredujemo u ovom životu koji nam je Gospodin dao, jer ne može ni jedan svećenik ništa sam. Pozivam vas i potičem na zajedničku molitvu za moje poslanje u ovoj našoj župnoj zajednici, – rekao je vlč. Ilić istaknuvši kako je danas u susretu s nekoliko župljana doista osjetio dobrodošlicu.

Naglasio je kako se raduje ovom poslanju u sklopu kojega su vrata župnog stana i crkve širom otvorena svim župljanima s kojima će, vjeruje, ostvariti kvalitetan suživot kao što su to i brojni župnici do sada koji za novobukovačku župu imaju samo riječi hvale.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Vlč. Dejan Ilić
rođen je 12. srpnja 1993. godine u Ljubljani od oca Metozija i majke Anđe r. Lovrić. Kršten u Jajcu u BiH gdje je pohađao osnovnu školu, a potom i u Kostreni, Gornjim Sređanima i Daruvaru. Nakon završene Srednje škole građevinskog tehničara u Pakracu upisuje Filozofsko-tehnološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a ostale godine studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu.

Za đakona ga je u požeškoj Katedrali zaredio požeški biskup, msgr. dr. Antun Škvorčević 7. listopada 2017., a za prezbitera 23. lipnja 2018. godine.

Đakonski praktikum obavlja u Župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški, te je potom imenovan župnim vikarom u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.
2019. godine razriješen je te dužnosti, te je imenovan župnim vikarom u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu iz koje je poslan u Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici u kojoj će služiti svoju prvu službu kao upravitelj župe.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button