DOGAĐANJANASLOVNICA

U Župi sv. Josipa u Slatini proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova

Jučer je u Župi sv. Josipa u Slatini proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova,  koja je ujedno i zavjetni dan grada Slatine te biskupski euharistijski kongres i tijelovska procesija ulicama grada Slatine. Ususret  svetkovini i biskupskom euharistijskom kongresu, koji je nakon dugo vremena održan u Slatini, održano  je bdijenje i klanjanje na kojem su sudjelovali vjernici iz Župe Nova Bukovica, Sladojevci, Voćin, Podravska Moslavina, Sopje, Bl. Ivana Merza i sv. Josipa.

Jučer, na sam dan svetkovine Presvetog Srca Isusova održan je biskupski euharistijski kongres gdje je misno slavlje predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u koncelebraciji sa svećenicima Slatinskog dekanata. Poslije mise uslijedila je svečana tijelovska procesija ulicama grada u kojoj su sudjelovala Dobrovoljna vatrogasna društva sa područja grada Slatine, limena glazba, vjernici u nošnjama iz svih gore navedenih župa, predstavnici javnog i političkog života, udruge i brojni drugi.

Procesija se kretala ulicom Braće Radića te potom Strossmayerovom do crkve bl. Ivana Merza gdje je blagoslovom završena. (mt / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button