NASLOVNICAŽUPANIJA

Županijski preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ Siniša Brlas predstavio na Sveučilištu u Varaždinu

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i voditelj programa predstavio je županijski preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ 24. rujna 2022. godine na Sveučilištu Sjever u Varaždinu u okviru Psihošpancira, jednog od najprestižnijih stručnih skupova psihologa i ostalih suradničkih struka u našoj zemlji.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije od 2021. do 2023. godine u Virovitičko-podravskoj županiji provodi ovaj preventivni program te ga promovira u okruženju kao primjer dobre prakse o tome kako se u lokalnoj zajednici mogu provoditi na istraživanjima utemeljeni preventivni programi koji su istovremeno usklađeni s europskim standardima kvalitete u prevenciji.

U okviru svojega izlaganja profesor Brlas je predstavio i publikaciju „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ koja je izrađena za potrebe provedbe edukacije mladih i dodana je vrijednost programu jer doprinosi trajnosti preventivnog djelovanja među mladima i nakon što program završi, interdisciplinarne je skupine autora (psiholog, liječnik, pedagog, socijalni pedagog i prometni stručnjak) te je u formi vodiča za mlade džepnog formata podijeljena mladima tijekom provedbe aktivnosti u programu.
Svima je besplatno dostupna u elektroničkom obliku na www.zzjzvpz.hr.

– Preventivni programi iz Virovitičko-podravske županije često se prikazuju kao primjeri dobre prakse, što je pokazatelj kako se u našoj županiji provode kvalitetne preventivne aktivnosti usmjerene zaštiti zdravlja, osobito djece i mladih, – istaknuo je prof. Siniša Brlas.
(mf/Izvor: Prof. Siniša Brlas)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button