NASLOVNICASPORT

Županijski Kup ponovno osvojili članovi Klena

Danas je u domaćinstvu Športsko ribolovne udruge Klen Slatina na dvije lokacije, jezera Javorica i starog Bajera, održan Kup Virovitičko-podravske županije u disciplini lov ribe udicom na plovak. Prestižno seniorsko natjecanje okupilo je 19 športsko ribolovnih udruga iz cijele županije. U trosatnom natjecanju održanom na Javorici po kiši, vjetru,  blatu i izrazitom prohladnom vremenu, jednom riječju u ”groznim” uvjetima,  pobijedili su članovi domaćina slatinskog Klena obranivši tako i naslov osvojen prošle godine. Pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji na Javorici je odnio član Dravice iz Detkovca Dražen Viljevac. Ostatak mlađeg društva ribiča svoje je borbe u sličnim uvjetima odradio na Starom Bajeru u sat vremena kraćem natjecanju. U konkurenciji dvije ekipe juniora pobijedila je ekipa Drava iz Terezinog Polja, a član iste ekipe Karlo Udovičić  slavio je u pojedinačnoj konkurenciji. Kod kadeta u borbi za pehar našlo se je tri ekipe, a najuspješnija je bila ekipa Šarana iz Orahovice predvođena pojedinačnom pobjednicom Monikom Sudarić. U konkurenciji juniorki slavila je Vanesa Tir članica Šarana iz Orahovice.

Sama svečanost dodjele pehara i medalja održana je, na veliko zadovoljstvo promrzlih natjecatelja, u toplom ribičkom domu na Bajeru.  U tom smjeru izražavanja divljenja natjecateljima na hrabrosti što su uopće od ranojutarnjeg okupljanja pa do samog završetka i vaganja ulova  izdržali sve vremenske nedaće današnje hirovite nedjelje  išlo je i obraćanje gradonačelnika Denisa Ostrošića. Uz gradonačelnika zahvalu na sudjelovanju i  riječi dobrodošlice natjecateljima je uputio i pročelnik Krunoslav Šarabok, a od istog dvojca veliku pohvalu zaslužili su i srdačni domaćini članovi Klena predvođeni predsjednikom Jovicom Benešem koji je također iskoristio priliku zahvaliti brojnim ribičima što su došli sudjelovati na ovom velikom natjecanju, ali i predstavnicima grada na svesrdnoj podršci . Ispred Sportsko ribolovnog saveza VPŽ na natjecanju su participirali tajnik istog tijela Marko Bičanić i predsjednik Nikola Prtenjača.

Valja spomenuti da su plasman na idući stupanj Kup natjecanja  –  međužupanijsko natjecanje koje će se za neka dva tjedna održati na jezeru Skresovi u Garešnici  osim pobjednika Klenovaca izborile ekipe drugoplasiranog Šarana iz Sopja, trećeplasiranog Klena iz Čačinaca, četvrto plasirane Mrene iz Gornjeg Miholjca i petoplasiranog Smuđa iz Križnice.

Kup Sportsko ribolovnog saveza VPŽ – seniori:

Ekipno:

 1. Klen Slatina (Keller, Idek, Vilk)
 2. Šaran Sopje (Matić, Grbić, Rastija)
 3. Klen Čačinci (Jelenčić, Mačković, Grgurić)

Pojedinačno:

 1. Dražen Viljevac (Dravica Detkovac ) – 3 350 g.
 2. Adrijano Idek (Klen Slatina) – 2 210
 3. Mario Matić (Šaran Sopje) – 1 985

Sektor A:

 1. Mario Matić (Šaran Sopje) – 1 985 g.
 2. Robert Keller (Klen Slatina) – 1 690
 3. Željko Geng (Mrena Gornji Miholjac) – 1 675

Sektor B:

 1. Adrijano Idek (Klen Slatina) – 2 210 g.
 2. Zdravko Kovač (Smuđ Križnica) – 1 965
 3. Nikica Mačković (Klen Čačinci) – 1 305

Sektor C:

 1. Dražen Viljevac (Dravica Detkovac ) – 3 350 g.
 2. Željko Vilk (Klen Slatina) – 3 245
 3. Edo Grgurić (Klen Čačinci) – 2 175

Kadeti – ekipno:

 1. Šaran Orahovica (Jelenčić, Sudarić, Jovanović)
 2. Klen Slatina (Balint, Vilk, Jagarinec)
 3. Drava Terezino Polje (Mijatović, Vrbanac, Mihoković)

Kadeti-pojedinačno:

 1. Monika Sudarić (Šaran Orahovica)
 2. Ivan Jelenčić (Šaran Orahovica)
 3. Toni Jagarinec (Klen Slatina)

Juniori-ekipno:

 1. Drava Terezino Polje (Denić, Udovičić, Križić)
 2. Smuđ Križnica (Crlenjak, Štefoković, Jug)

Juniori-pojedinačno:

 1. Karlo Udovičić (Drava Terezino Polje)
 2. Branimir Denić (Drava Terezino Polje)
 3. Marko Jug (Smuđ Križnica)

Juniorke-pojedinačno:

 1. Vanesa Tir (Šaran Orahovica)
 2. Valentina Volenik (Šaran Orahovica)

(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button