DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Županija završila energetsku obnovu slatinskog Doma zdravlja VPŽ

Virovitičko-podravska županija u sklopu redovitog ulaganja u zdravstvo obnovila je zgradu paviljona 3 slatinskog Doma zdravlja VPŽ te dostavila kombi vozilo istoj zdravstvenoj instituciji za potrebe skrbi palijativnih bolesnika.

Tim povodom danas (4. svibnja) je slatinski Dom zdravlja posjetio župan Igor Andrović. Domaćin županu pri obilasku završetka radova na energetskoj obnovi zgrade bio je ravnatelj Doma zdravlja županije dr. Ivica Fotez. Obraćajući se prisutnim predstavnicima medija dr. Fotez posebno je želio naglasiti i pohvaliti napore osnivača točnije županije koja usprkos teškim vremenima pronalazi mjesta, vremena i novca za neprofitabilnu, ali za društvo izuzetno bitnu instituciju kao što je Dom zdravlja. Podsjetio je Fotez da je energetskom obnovom paviljona 3 završena obnova kompletnog slatinskog Doma zdravlja. Osim vanjske obnove i na paviljonu 3 izmijenjena je kompletna stolarija pa će samim tim uštede biti puno veće. Što se tiče novog kombi vozila vrijednog 32.000 eura ono će biti namijenjeno bolesnicima palijativne skrbi. Na tu temu Fotez je rekao da će to vozilo biti od velike koristi s obzirom na potrebu za dostavom kreveta i ostale opreme palijativnim bolesnicima. To su do sada mahom obavljali posuđujući vozilo od Crvenog križa.

Zadovoljstvo ovim ulaganjem županije vrijednim oko 120.000 eura izrazio je i župan Igor Andrović. U skladu s mogućnostima županija će i dalje nastaviti ulagati u zdravstvo pa su tako nakon izgradnji novih objekata i obnove postojećih još preostali za obnovu objekti domova zdravlja u Mikleušu, Crncu i Špišić Bukovici, a za koje, kako je najavio župan, županija priprema dokumentaciju za prijavu na natječaje.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button