DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAŽUPANIJA

Županija novim strojem opremila Industrijsko obrtničku školu

Iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, iz dana u dan, gotovo potpuno u korak s vremenom u kojem živimo, raste Industrijsko obrtnička škola Slatina. Odnosi se to i na ljudske resurse, ali i na one neophodne za rad i daljnji iskorak ka uvijek visokim ciljevima – moderne strojeve i opremu.

Jedan takav potpuno novi multifunkcionalni alat danas je predstavljen javnosti. Radi se o kombiniranom stroju za obradu drveta s 5 radnih operacija (ravnalica, debljača, kružna pila, bušilica, glodalica), a koji je zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji završio u praktikumu stolara.

Na ovoj službenoj primopredaji u goste ravnatelju Mladenu Graovcu, djelatnicima i učenicima škole, stigla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić. Kupnja stroja vrijednog 82 000 kuna ovoj slatinskoj itekako prosperitetnoj školi samo je nastavak dugogodišnjeg ulaganja  županije općenito u školstvo, a posebno u dodatno oplemenjivanje i poticanje razvoja obrtništva. Inače kupnja navedenog stroja već je druga takve vrste kojom je županija ove godine obogatila fond praktikuma stolara, a što je posebno naglasio ravnatelj Graovac još jednom se zahvalivši na tome županiji, županu Igoru Androviću te uvijek dragoj gošći pročelnici Martini Bunić.  Pročelnica je tom prigodom naglasila da Industrijsko obrtnička škola kao Centar izvrsnosti novih tehnologija zaslužuje posebnu pažnju te da će županija i dalje ulagati sredstva u njegovu daljnju modernizaciju baš kao što je to činila i do sad opremanjem računalnom opremom, uređenjem ugostiteljskog praktikuma, praktikuma automehaničara, …

Prezentaciju novog stroja pred okupljenim medijima, gostima, a među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić i ravnatelj SŠ Marka Marulića Ivan Roštaš, održali su stručni učitelj drvne struke Slaven Zelenka i učenik 3. razreda stolara Franjo Jaković.

Osim visoke funkcionalnosti ovaj stroj odlikuje i maksimalna sigurnost u radu na što je posebno okupljenima ukazao nastavnik Zelenka.

Pročelnica Bunić iskoristila je ovu prigodu i da u društvu s ravnateljem Graovcem obiđe praktički cijelu školu uvjerivši se pri tom u razgovoru sa učenicima i nastavnicima još jednom u kvalitetu ove slatinske obrazovne ustanove. Naravno da je ravnatelj kao pravi domaćin na kraju ovog ugodnog susreta sve svoje goste poveo u praktikum ugostitelja, gdje su mogli vidjeti i doživjeti njihovu gostoljubivost ”začinjenu” i više nego prigodnim domjenkom.

  Damir Jukić

Ulaganja VPŽ u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

STOLARSKA KOMBINIRKA 5A – 5 RADNIH OPERACIJA CF4iOF-Z6OO

Cijena stroja s PDV-om: 82.000,00 kn

Prošle školske godine VPŽ investirala je u IOŠ Slatina u stolarsku radionicu:

Stolarska klupa drvena PROFI – 2 komada – 5.500,00 kn

Stolarska kružna pila MLS100N (Makita) – 1 komad – 2.759,25 kn

Tračna pila HBS 470 PROFI – 1 komad – 9.900,00 kn

U zanimanju stolar Škola ima 26 učenika i to:

 u 1. razredu 7 učenika,

u 2. razredu 4 učenika,

u 3. razredu 9 učenika

pomoćni stolar 6 učenika

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button