DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Županija darivala kombi vozilo OŠ Eugena Kumičića

Danas (20.2.) je na parkiralište Osnovne škole Eugena Kumičića ”sletjelo” kombi vozilo Opel Vivaro. Radi se o itekako vrijednom daru Virovitičko-podravske županije slatinskoj školi.

Vozilo su ravnateljici škole Božici Majhen došli uručiti župan Igor Andrović i županijska pročelnica Martina Bunić.

Župan Igor Andrović je prilikom primopredaje ključeva rekao – ” Ovo je već peto vozilo koje smo u posljednje dvije godine isporučili našim školama. Škola Eugena Kumičića spremno se, ne samo odaziva, već i odrađuje sve projekte kojim naše školstvo diže na višu razinu. Naravno da smo tu da uvijek potpomognemo takvim školama kako bi im omogućili bolje uvjete za još kvalitetniji rad, a donacija ovog vozila samo je nastavak te odlične suradnje.”

Velike zahvale ne samo na donaciji vozila već i na svemu što županija svih ovih godina čini za slatinsku školu uputila je ravnateljica Božica Majhen – ” Nadovezala bih se na župana i na njegove riječi da smo od 2010. godine u programima europske unije i kao takvi smo bili praktički pioniri u tom području gdje bih izdvojila podatak da smo bili prva škola u Hrvatskoj koja je ostvarila sredstva iz prekogranične suradnje Hrvatska  – Mađarska. Veliki broj projekata realizirali smo upravo zahvaljujući našoj županiji. U svim tim projektima tražilo se predfinanciranje. Znači prvo je trebalo ”izmisliti” novce, sve traženo projektom odraditi, a tek po završetku i provedbi čekati povrat uloženih sredstava. S obzirom da se radilo o visokim iznosima o kojima mi kao škola možemo samo sanjati, svaki puta uskočila je županija i na tome joj još jednom neizmjerno hvala.”

No ono što je danas bilo u školi tema broj jedan je već spomenuto kombi vozilo, a koje će odmah u startu promijeniti i otkloniti neke dosadašnje probleme – ”Već od 1.ožujka ovo vozilo prevozit će tople obroke iz naše matične u područne škole i tako će konačno svi učenici imati istu kvalitetnu prehranu. Brojkom, tu se radi o 70 učenika područnih škola. Također svake godine naši učenici zahvaljujući predanom radu i svojim talentima redovito sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima pa će i oni pronaći svoje mjesto u tom vozilu kad god se ukaže potreba za prijevozom na natjecanja. I naši vrijedni nastavnici i djelatnici konstantno rade na dodatnoj edukaciji  pa će i oni moći poći ovim našim prvim službenim vozilom na stručna osposobljavanja” – vidno zadovoljna prokomentirala je ravnateljica Majhen.

Inače vozilo je vrijedno 33 000 eura s pdv-om,  ima 8 sjedećih mjesta, 2019. je godište, prešlo je 147 000 km, a kupljeno je u Autocentru Pepa Virovitica čiji ga je zastupnik Mario Perša i dovezao u Slatinu.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button