DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Župan Igor Andrović sa suradnicima u Slatini obišao radove na energetskoj obnovi zgrade paviljona IV. Doma zdravlja VPŽ

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, obišao je radove na zgradi paviljona IV. Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini, gdje se provodi projekt energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije.

– Krov je zamijenjen, postavljeni su krovni prozori, pri kraju je postavljanje vanjske fasade – kazao je dr. Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ, koji je pokazao delegaciji Virovitičko-podravske županije što se trenutno radi.

Inače, počelo je i postavljanje hidro izolacije temelja i podrumskih prostorija, a bit će tu i nove elektro instalacije, nove štedljive led lampe sa senzorima pokreta. Samo na elektro dijelu je projicirana ušteda 57 posto… Radovi će biti gotovi ove godine.

Radove izvodi Građenje Marković. Ugovor s njima o radovima na energetskoj obnovi vrijednima 4.285.028,00 kuna potpisao je župan Igor Andrović jer je nositelj projekta Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt je prošao na „Energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kako je zgrada izgledala prije početka radova možete vidjeti OVDJE.

Osim toga, župan Andrović sa suradnicima je obišao i novouređenu zgradu gradske ljekarne u Slatini koja je dobila novu fasadu i sad je to jedna od najljepših zgrada u središtu ovog grada.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button