NASLOVNICAŽUPANIJA

Župan Igor Andrović ravnateljima srednjih škola iz Virovitice, Slatine i Pitomače uručio informatičku opremu s prijenosnim računalima i interaktivnim pločama

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, podijelio je ravnateljima (Ivan Kućan, Vladimir Raider, Mladen Graovac, Josip Ivoš) informatičku opremu za četiri srednjoškolske ustanove (Tehnička škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača) ukupne vrijednosti 106.810,00 kuna.

Radi se o 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče koji će služiti kao podrška u provedbi nastavnih sadržaja.

– U ime ravnatelja, zahvaljujem se i županu Androviću i Županiji, jer ovo je već drugu godinu zaredom, kako u vrijeme „darivanja“ Županija daruje školama novu opremu, kako bi nastava i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija i zanimljivija. Djeca vole modernu nastavu i s njom lakše usvajaju nova znanja. Osim toga, školama se i kroz ovakva ulaganja Županije, omogućuje kvalitetan rad, a to se vidi po našim učenicima koji iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate – podcrtao je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače Josip Ivoš.

Ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kućan, istaknuo je za što će iskoristiti deset prijenosnih računala.

– Od 1. rujna, Tehnička škola Virovitica providi program za tehničara za mehatroniku. Uz ovih deset, škola će kupiti još dva prijenosna računala i tada ćemo imati potpuno uređen tehnički praktikum.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac je kazala.

– Iduća školska godina donosi nam i novi način rada u nastavi i zato je važna informatička oprema školama koja predstavlja pripremu učenika i učitelja za inovativniji način kako bi lakše svladali gradivo. Županija na inicijativu župana Androvića, na ovaj način zaokružuje priču za informatičkom opremom naših škola, osluškujući pritom potrebe i naših učenika i učitelja.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je kako je ovo “samo nastavak ulaganja u bolju informatičku pismenost i profesora i učenika na području Virovitičko-podravske županije”.

– S ovom opremom će se poboljšati daljnji rad i profesorima i učenicima. Ove godine smo već uložili značajna sredstva u interaktivne ploče, potom u MozaBook Classroom digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, a koji hrvatskim učenicima pružaju mogućnost da u sklopu redovnoga školskoga obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom. Ova informatička oprema predstavlja novo ulaganje u moderniziranje i daljnju informatizaciju naših škola, a s ciljem kvalitetnijeg pristupa i boljih rezultata i naših profesora i učenika, a sve to pripremajući se za novu kurikularnu reformu i za „školu za život“. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button