DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Župan Igor Andrović potpisao ugovore za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju OŠ Eugena Kumičića Slatina i za rekonstrukciju OŠ Josipa Kozarca Slatina i dogradnju sportske dvorane

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) su potpisani ugovori za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju OŠ Eugena Kumičića Slatina, kao i rekonstrukciju OŠ Josipa Kozarca Slatina i dogradnju sportske dvorane.
 
Ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju OŠ Eugena Kumičića vrijednosti 84.875,00 eura s PDV-om te ugovor za rekonstrukciju OŠ Josipa Kozarca Slatina i dogradnju sportske dvorane vrijednosti 155.000,00 eura s PDV-om potpisali su župan Igor Andrović i direktorica te projektantica tvrtke Arhis d.o.o. iz Slatine Snježana Stipeč, a potpisivanju ugovoru nazočile su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen i ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenija Vujanović Juras.
 
 
Projektno-tehnička dokumentacija za projekt rekonstrukcije OŠ Josipa Kozarca Slatina i dogradnje sportske dvorane i OŠ Eugena Kumičića Slatina s rokom izvršenja od pet mjeseci bit će sastavni dio prijave za financiranje iz Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole“ u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. – 2026.
 
OŠ Eugena Kumičića Slatina trenutno broji 522 učenika i 37 razrednih odjela u matičnoj i pet područnih škola te se krenulo u pripremu Idejnog rješenja za prelazak škole u jednosmjenski rad. OŠ Josipa Kozarca Slatina trenutno ima 475 učenika i 31 razredni odjel u matičnoj i četiri područne škole te je u školi kroz projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske rekonstruiran dio potkrovlja koji se izdvaja iz Idejnog rješenja pripremljenog za školu. Trenutačno škola ima neadekvatnu malu dvoranu te je planirana velika trodijelna dvorana koja će biti na korištenje i lokalnoj zajednici. U sufinanciranju izgradnje dvorane uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja te VPŽ, uključit će se i Grad Slatina.
 
 
Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija prijavila je dosad ukupno devet projekata izgradnje, nadogradnje i rekonstrukcije škola i sportskih dvorana (izgradnja Područnog odjela OŠ Petra Preradovića Pitomača te trodijelne školske sportske dvorane, škola u Gradini – rekonstrukcija škole, OŠ Eugena Kumičića Slatina – rekonstrukcija i nadogradnja škole, OŠ Josipa Kozarca Slatina – rekonstrukcija škole i izgradnja trodijelne školske dvorane, OŠ Nova Bukovica – rekonstrukcija škole i izgradnja jednodijelne dvorane, OŠ Orahovica – nova škola i izgradnja dvodijelne dvorane, OŠ Čađavica – rekonstrukcija škole, PŠ Josipovo – rekonstrukcija i nadogradnja škole, PŠ Mala Črešnjevica – rekonstrukcija škole), a priprema se i Idejno rješenje za izgradnju dvodijelne dvorane u Suhopolju.
 
Sveukupno za NPOO osnovnih škola prijavljeno je 10 projekata te je u planu prijava na javni poziv za NPOO srednjih škola gdje se planira prijaviti nova zgrada Gimnazije Virovitica.
 
nm (icv.hr, vpz.hr, foto: A. Zeko)
 
 
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button