NASLOVNICAŽUPANIJA

Župan Andrović, potpisao ugovore o stipendiranju s devetoricom srednjoškolaca deficitarnih zanimanja

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović, potpisao je ugovor s o dodjeli županijske stipendije devetoricom srednjoškolaca deficitarnih zanimanja, učenika prvih razreda. Stipendije iznosi 500,00 kuna mjesečno, a dobilo ju je devetero učenika prvih razreda koji su ispunili sve uvjete iz natječaja, riječ je o sedmorici učenika za zanimanje CNC operater i dvojici stolara. Tko je dobio stipendiju možete vidjeti OVDJE.

– Virovitičko-podravska županija dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola. Odlučili smo to ponovno pokrenuti kako bi se smanjio nesrazmjer između ponude i potražnje na tržištu rada, a posebno za deficitarna zanimanja. Vjerujem kako će i ova mjera, u budućnost, potaknuti učenika da više upisuju deficitarna zanimanja na području naše županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Uz same učenike, svečanosti su nazočili njihovi roditelji, kao i članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja, uz predsjednicu istog Povjerenstva, pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu virovitičko-podravske županije Vesnu Šerepac. (www.vpz.hr/ Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button