NASLOVNICAŽUPANIJA

Župan Andrović potpisao s ravnateljima osnovnih i srednjih škola ugovor o Školskoj shemi voća, povrća i mlijeka za 6.989 učenika s područja VPŽ

Zahvaljujući inicijativi Ministarstva poljoprivrede, te potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, svako dijete dobit će besplatno voće i povrće, a djeca od 1. do 4. razreda i raspodjelu mlijeka i mliječnih proizvoda, a sve kao dio projekta Školska shema voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Za područje Virovitičko-podravske županije, ugovor s ravnateljima 15 osnovnih i 8 srednjih škola potpisao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesnom Šerepac. Ovim ugovorom, obuhvaćeno je 6.989 učenika, od čega 4.442 otpada na učenike osnovnih, te 2.547 učenike srednjih škola. Osim toga, u okviru raspodjele mlijeka i mliječnih proizvoda, za učenike od 1. – 4. razreda uključeno je ukupno 2.197 učenika.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Ministarstvo poljoprivrede provodi Školsku shemu odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

– Na ovaj način pomaže se našim OPG-ovcima čiji proizvode se otkupljuju za školsku shemu. Pomaže se i našim roditeljima i djeci, koja dobivaju besplatan obrok, stvarajući kulturu zdrave prehrane. Zbog svega toga, zahvaljujem se i Ministarstvu poljoprivrede i ministru Tomislavu Tolušiću na ovom hvale vrijednom projektu – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Temeljem odluke Agencije za plaćanje i dodijeljenih sredstava, Virovitičko-podravska županija će dodijeljena sredstva doznačiti na ime školske ustanove, sukladno ugovoru o sufinanciranju.

Na području Virovitičko-podravske županije, ona će se provoditi u sljedećim školama: OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (ugovor s ovim školama potpisat će Grada Virovitica nap.a.), OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, OŠ Mikleuš, OŠ Petar Preradović Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Josip Kozarac Slatina, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, Katolička osnovna škola u Virovitici, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Katolička klasična gimnazija s pravom javnost u Virovitici, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepan Ivšić.

S područja Virovitičko-podravske županije, dobavljači voća i povrća bit će: OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica, te Vindija za mliječne proizvode. Projekt su u ime osnivača, koordinirali, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija. (www.vpz.hr, Fotografija: K. Toplak, M. Lukačić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button