DOGAĐANJAOPĆINE

Župan Andrović obišao završene projekte u Čađavici i Starinu

Jučer je župan Igor Andrović obišao dvije lokacije u Općini Čađavica gdje su zgotovljena dva više nego korisna projekta. Župana je u Čađavici dočekao načelnik Mirko Rončević ponosno ga upoznavši s novouređenim multifunkcionalnim autobusnim stajalištem vrijednim 596.232,32 kuna.

Paralelno s izvođenjem radova na stajalištu,  Općina je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodila dva projekta  vezana uz opremanje istog,  i  to ”Unapređenje prometne infrastrukture” i ”Povezivanje sustava tehničke zaštite imovine korisnika u općini Čađavica”.

Tako je ovo uistinu posebno stajalište dobilo i solarne ploče, a u svojem natkrivenom  dijelu i ”pametnu” klupu. U sklopu istog je i stanica za popravak bicikala, kao i posebna informatička atrakcija, donosno info-pult na kojem korisnici mogu pogledati najnovije informacije vezane uz samu Općinu Čađavica. Također stajalište je pokriveno i video nadzorom.

Nakon Čađavice župan je posjetio i Starin, malo mjesto u općini u kojem sada živi tek 42 mještana. Za njihove je društvene  potrebe preuređen mjesni dom, odnosno prostor kojeg je lokalni DVD darivao općini, a ista uz potporu  županije i mahom sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i obnovila isti. Tako su mještani i članovi DVD Starin dobili i više nego prikladno mjesto za održavanje svojih aktivnosti. Na domu je uređeno krovište, vatrogasna spremišta, fasada, stolarija, kuhinja i naravno sama unutrašnjost. Radovi su sveukupno bili vrijedni približno 547 000 kuna,  od čega je 360 000 kuna Općina privukla iz već navedenog resornog ministarstva.

Veliku zahvalnost načelniku Rončeviću ispred svih mještana Starina uputio je Milenko Radulović predsjednik lokalnog dobrovoljnog društva, društva koje će iduće godine napuniti 70 godina postojanja.

S medijima je Radulović podijelio i jednu zanimljivu informaciju da je osnivačica društva  davne 1951.godine bila Ilonka Teglović. Upravo zbog te činjenice Radulović pretpostavlja da je ta vrijedna  mještanka rođena 1928. godine bila i prva aktivna članica nekog dobrovoljnog društva  u Hrvatskoj.

 

Damir Jukić


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org