NASLOVNICAOPĆINE

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica organizirala 3. obiteljski dan

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica danas (subota) je organizirala 3. obiteljski dan koji je započeo svetom misom u istoimenoj crkvi u Novoj Bukovici.

Misno slavlje posvećeno molitvi za obitelji predvodio je župnik ove Župe vlč. Ivan Štivičić naglasivši kako uvodna pjesma Kriste u tvoje ime (Glory, glory, aleluja) danas dolazi do izražaja u svom punom smislu.

– Koliko je dragi roditelji potrebno životne snage da bi od onoga malog djeteta učinili čovjeka, koliko žrtve, koliko neprospavanih noći.
Koliko je djeco potrebno snage da biste vi kroz svoje školovanje postali zreli ljudi. Ne samo snage, nego iz te snage proističe i volja, a onda i želja učiti, boriti se i moliti da bi čovjek u životu uspio. Dakle potrebna nam je ne samo ljudska snaga, nego i ona Božja, zato molimo danas da Gospodin učvrsti i da svima vama snage da ono što život stavlja pred vas možete i izvršiti, – istaknuo je vlč. Štivičić te se u svojoj propovijedi osvrnuo na važnost poštivanja svojih roditelja, osobito kada su oni u starijim godinama.

Nakon svete mise u župnom je dvorištu održan 3. obiteljski dan čiji je cilj druženje župljana kroz različite aktivnosti, stjecanje novih prijateljstava, razmjena iskustava, odnosno kvalitetno provođenje slobodnog vremena u ugodnom okruženju.

Ova je manifestacija prvi puta održana na inicijativu prošlog novobukovačkog župnika Dejana Ilića, a koju je župnik Štivičić nastavio njegovati tako da je sada postala već tradicionalna.

Ove je godine okupljene obitelji i ostale župljane Župa počastila vrhunskim grahom koji je pripremila župljanka Ivana Turkalj, a nije nedostajalo ni slanih i slatkih slastica te osvježavajućih pića.

Druženje je dodatno začinjeno različitim sportskim igrama u kojima su posebno uživali oni najmlađi, ali ni oni malo stariji nisu odoljeli iskoristiti lijepo vrijeme. Tako su odigrani prijateljski susreti u badmintonu i nogometu, bilo je tu i natjecanja u potezanju konopa, skakanja u vreći, penala na jednoj nozi, a zaigrale su se i balote.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button