DOGAĐANJANASLOVNICA

ŽUPA BLAŽENOG IVANA MERZA – U Slatini krizmano 20 djevojaka i 21 mladić

U župnoj crkvi blaženog Ivana Merza u Slatini na posebno svečanoj misi podijeljen je sakrament svete potvrde. U prepunoj crkvi, pred roditeljima, kumovima, prijateljima i ostalim vjernicima, sakrament svete potvrde primilo je 20 djevojaka i 21 mladić. Taj svečani obred održao je delegat požeškog biskupa vlč. Ivica Žuljević, predstojnik biskupijskog i nacionalnog Ureda za katoličke škole te prepošt Stolnog kaptola sv. Petra.

Budući da se ove godine priprava kandidata za svetu potvrdu održavala u izvanrednim okolnostima i online putem, župnici i vjeroučitelji dali su pisano izvješće o njoj pa dekani nisu dužni imati s kandidatima dodatni susret provjere znanja niti o tom izvijestiti na slavlju svete potvrde. U skladu s uputama navedenim u Odredbama o pripravi i održavanju slavlja prve svete pričesti i sakramenta svete potvrde u trenutačnom izvanrednom stanju, i župnik Nikola Jušić pripremio je kuglice pamučne vate natopljene dezinfekcijskim sredstvom kako bi krizmatelj dezinficirao ruku prije svakog doticanja čela potvrđenika.

Na misnom slavlju u Slatini koncelebrirali su dekan Slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Dragan Hrgić, župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu Ivan Ereiz, župnik slatinske Župe bl. Ivana Merza Nikola Jušić te župnik iz Podravske Moslavine Vladimir Škrinjarić i župnik iz Nove Bukovice Mario Matijević.
(Petar Žarković, Glas Slavonije)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button