NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

ZUiČ HVIDR-a VPŽ poziva na 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije započela je intenzivne pripreme za obilježavanje 14. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj u sklopu kojih su članovi iste na čelu s predsjednikom Matom Bubašem održali niz radnih sastanaka s predstavnicima Općine Voćin, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja koji će i ove godine biti glavni pokrovitelji, te su dogovoreni detalji održavanja 14. Hodočašća.

– Ove će godine svojim dolaskom Hodočašće uveličati i polaznici Časničke akademije Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ iz Zagreba, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ iz Zagreba, te profesionalna vojska iz vojarne Našice čiji će predstavnici u ime Ministarstva hrvatskih branitelja nositi 47 hrvatskih barjaka u čast 47 žrtava.
Ove su se godine u obilježavanje Hodočašća uključile i Hrvatske šume koje su nam ustupile deset besplatnih panoa kako bi jumbo plakatima mogli najaviti ovogodišnje Hodočašće diljem naše županije, ali i šire, prema Osijeku, Požegi, Grubišnom Polju, Koprivnici…, te su na taj način postale partner u provedbi hodočašća, – rekao nam je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, te kratko predstavio program 14. hodočašća.

Tradicionalna hodnja kao i svake godine krenut će u 9:45 sati na ulazu u Voćin gdje se spajaju ceste Hum-Ćeralije gdje će se okupiti hodočasnici iz pravca Slatine, Orahovice, Virovitice, Našica i Osijeka, dok je druga hodnja iz pravca Požege.
Pokorničko-molitvena procesija s Prebende do Svetišta Gospe Voćinske krenut će u 11 sati prema župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije gdje će u 12 sati svetu misu predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.
U 13:15 sati započet će komemoracija voćinskim žrtvama, a potom je kao i svake godine predviđeno zajedničko druženje hodočasnika i uzvanika s članovima obitelji i rodbinom hrvatskih branitelja i nevinih žrtava poginulih u Domovinskom ratu.

– Ovom prigodom pozivamo sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji, kao i sve žitelje Virovitičko-podravske županije i šire, da se priključe 14. Hodočašću hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj kako bi dostojanstveno obilježili 31. obljetnicu masakra nad 47-ero civilnih žrtava koje su srbočetnici okrutno pobili 13. prosinca 1991. godine u Voćinu, – poručio je na kraju predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Mato Bubaš.
(Mihaela Feldi/Izvor: ZUiČ HVIDR-a VPŽ)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button