DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

ZUiČ HVIDR-a VPŽ organizirala Memorijal sjećanja „Heroji 136. brigade“

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije danas je po prvi puta organizirala Memorijal sjećanja pod nazivom „Heroji 136. brigade“ koji je održan u sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade, a pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

Memorijal je započeo odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem cvjetnog aranžmana i lampiona ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade u Slatini, a počast su odali predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem i predsjednikom Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomom Grahovcem, te predstavnici Grada Slatine predvođeni gradonačelnikom Denisom Ostrošićem koji je tom prigodom izrazio zahvalu svima koji doprinose očuvanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje, te istaknuo daljnju potporu Grada Slatine aktivnostima braniteljskih udruga kojima se pronosi istina o Domovinskom ratu.
Molitvu je predvodio župnik slatinske Župe sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić.

Svečano otvorenje Memorijala sjećanja „Heroji 136. brigade“ održano je u Društvenom domu u Kozicama gdje je u ime organizatora sve nazočne pozdravio predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš koji je istaknuo kako se ovaj memorijal po prvi puta organizira pod tim nazivom te će se u prigodi obilježavanja Dana 136. brigade organizirati i ubuduće.

– Na taj način objedinjeni su svi pojedinačni memorijali koji su se u proteklom razdoblju organizirali za poginule hrvatske branitelje, pripadnike 136. slatinske brigade. Stoga će Memorijal „Heroji 136. brigade“ biti u znak sjećanja na sve poginule pripadnike, kako 64. samostalnog bataljuna, tako i 136. slatinske brigade. Lijepo se prisjetiti svakog pojedinačno, ali i nas je sve manje, nismo više u cvijetu mladosti te je sve teže organizirati veliki broj aktivnosti. Zato veliko hvala svima vama koji se redovito odazivate i aktivni ste članovi braniteljskih udruga. Ustrajte u tome jer ovakvi susreti su jedinstvena prilika da se vidimo s prijateljima koje ne viđamo često. Želim vam puno zdravlja i nemojte odustati, – rekao je Bubaš te se ujedno zahvalio Gradu Slatini na potpori organizaciji ovoga Memorijala, kao i MO Kozice na ustupljenom prostoru Društvenog doma za održavanje športskih igara.

Nakon minute šutnje kojom je odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima s nekoliko riječi potpore organizaciji Memorijala sjećanja „Heroji 136. brigade“ istaknuli su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomo Grahovac koji je potom otvorio športske igre hrvatskih branitelja koje su održane u tri natjecateljske discipline s po četiri ekipe.

Branitelji su se natjecali u pikadu, visećoj kuglani i kartaškoj igri Bela te ostvarili sljedeće rezultate:

Elektronski pikado ekipno:

 1. HVIDR-a Orahovica
 2. HVIDR-a VPŽ 2
 3. HVIDR-a Slatina
 4. HVIDR-a VPŽ 1

Elektronski pikado pojedinačno:

 1. Tihomir Hološ
 2. Mato Bubaš
 3. Mirko Bušljeta

Viseća kuglana ekipno:

 1. HVIDR-a Orahovica
 2. HVIDR-a Slatina
 3. HVIDR-a VPŽ 2
 4. HVIDR-a VPŽ 1

Viseća kuglana pojedinačno:

 1. Damir Vratković
 2. Marko Marković
 3. Robert Kuzmić

Bela ekipno:

 1. HVIDR-a Orahovica (Milan Malij, Stjepan Pavić)
 2. HVIDR-a VPŽ 2 (Damir Parc, Zvonko Podboj)
 3. HVIDR-a VPŽ 1 (Dalibor Medved, Dragutin Fišli)
 4. HVIDR-a Slatina (Josip Habl, Aleksander Kiš)

Ukupni poredak ekipa:

 1. HVIDR-a Orahovica 12 bodova
 2. HVIDR-a VPŽ 2 8 bodova
 3. HVIDR-a Slatina 6 bodova
 4. HVIDR-a VPŽ 1 5 bodova

Najuspješnijim pojedincima i ekipama medalje su uručili predsjednik županijske HVIDR-e i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš i slatinski dogradonačelnik i predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, dok su pehare predstavnicima ekipa uručili predsjednici braniteljskih udruga koji su svojim dolaskom iskazali potporu ovom Memorijalu: predsjednik Udruge Veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije Dražen Zelenka, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivan Selenić, predsjednik Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić Ivica Pavin, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Pavo Tutenov i predsjednik Zajednice udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije Miroslav Milovuković.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button