DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

ŽP UHDDR VPŽ organizirala komemoraciju u Četekovcu

U subotu (21. kolovoza) je na mjesnom groblju u Četekovcu u organizaciji županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata županije Virovitičko-podravske održan komemorativni skup posvećen svim civilnim žrtvama i poginulim hrvatskim braniteljima iz Četekovca, Čojluga i Balinaca.

Ovom skupu održanom pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja prisustvovali su i predstavnici UHDDR Temeljnog ogranka Sladojevci te Udruge maratonaca Glasnika istine.

Centralna komemoracija za sve žrtve Četekovca, Čojluga i Balinaca održat će se u subotu 4.rujna s početkom u 9 sati 5 minuta – najavio nam je predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Branko Mihoković.

1. memorijalni susret posvećen poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Četekovca, Blinaca i Čojluga organiziran je u sklopu projekta 2. memorijalni susret posvećen poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Milanu Dunkoviću i 1. memorijalni susret posvećen poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Četekovca, Blinaca i Čojluga. Županijska podružnica UHDDR Virovitičko-podravske županije projekt je prijavila na Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2021. godini, a kojeg je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja. Cilj projekta je odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama, poboljšanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button