NASLOVNICASPORT

Zoran Dubrović i dalje na čelu bakićke Mladosti

Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu danas je održao Nogometni klub Mladost iz Bakića. Skupština je ujedno bila izbornog karaktera, a za novog starog predsjednika kluba jednoglasnom odlukom članova izabran je Zoran Dubrović. I ostali članovi uže uprave ostali su isti. Tako će dopredsjednik kluba iz Bakića  i u narednom mandatnom razdoblju biti Robert Medved, tajnik Marko Hamaček, likvidator Andrej Horvat tek je umjesto Matije Gorenca dužnost blagajnika preuzeo Slaven Zagorac.

Skupštinu je vodio Stevo Grahovac predsjednik radnog predsjedništva. Iz pojedinačnih izvješća za prošlu godinu doznali smo da se klub u ovom razdoblju nalazi u dosta teškom stanju posebice što se tiče sportskog rezultata. Naime, nakon solidnog 5.mjesta na koncu prošle 2018./2019. natjecateljske sezone prije početka nastavka aktualne sezone županijske 2.lige seniori Mladosti nalaze se na nezavidnom 9.posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom. Najveći uzrok tom zabrinjavajućem rezultatu je nedostatak igračkog kadra, ali i neredovit odaziv igrača na utakmice. Nimalo ne veseli podatak da je od jeseni ugašen i jedini mlađi uzrasni pogon, onaj U-14 koji se još u proljeće 2019.godine s većinom puno mlađim igračima od dozvoljene granice od 14 godina ravnopravno borio u ligi s puno starijim dječacima.  Smanjivanje populacije posljednjih godina posebice u manjim sredinama, a samim tim i broja djece, veliki je problem i za egzistenciju sportskih klubova, a bakićki je primjer ostanka kluba bez ijedne mlađe dobne kategorije očit dokaz tome.

Što se tiče samog rada kluba sve je išlo po zacrtanom planu.  Sa više nego skromnih 26 000 kuna Bakićani su uspjeli ”preživjeti” godinu ostavši i u blagom plusu. Zalaganjem članova uprave i igrača održano je nekoliko radnih akcija u kojima se radilo na obnovi krovišta klupskih prostorija i natkrivanju terase. Navedene građevinske radove financijama je omogućio Grad Slatina kome je i ovom prigodom riječi zahvale na tome uputio stari-novi predsjednik Zoran Dubrović kao i svima ostalima koji su pomogli u izvedbi i bilo kakvoj vrsti pomoći pri realizaciji ovog dugo željenog i prijeko potrebnog zahvata. Želja je predsjednika okupiti oko kluba i terena što veći broj samih Bakićana, ali i aktivno raditi na reaktivaciji djece i mladih kako bi klub ponovno u dogledno vrijeme imao barem jednu mlađu selekciju.

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button