DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zlato u Osijeku za Doroteju, ali i za slatinske ”Popišance”!

Fantastičan dan imali su jučer u Osijeku slatinski trkači. Naime, na velikom Ferivi polumaratonu  u čak dvije kategorije slavili su naši predstavnici. Doroteja Santi na dionici od 5 kilometara utrke pod nazivom Jel’ trčiš lega?, a u štafetnoj utrci u muškoj konkurenciji na 21 km. (3X7) na iznenađenje svih slatinska ekipa imena Popišanci  u sastavu Igor Pipić,  Boris Hrala i Boris Presečan.

Niti paklena vrućina nije spriječila stotine i stotine trkača da zauzmu svoja mjesta na startnim linijama utrka koje su se trčale užarenim asfaltom osječkih ulica. Osim domaće atletske kreme na 16. izdanju ove prestižne utrke okupili su se i brojni predstavnici iz zemalja bliže regije.

Na blagi očaj konkurencije Doroteja Santi već je pomalo ”isprivatizirala” ovu osječku utrku. Brojnim krunama i zlatima osvojenim posljednjih nekoliko godina na osječkoj utrci pridodala je i jučerašnju zlatnu medalju na svojoj omiljenoj dionici od 5 000 metara. U tu utrku zajedno je startalo 163 atletičarki i atletičara, a Doroteja je do prvog mjesta došla u vremenu 20 minuta i 12 sekundi ostavivši iza sebe prvu slijedeću suparnicu više od dvije minute. Strši i podatak da je Doroteja gledajući sveukupni poredak u cilj utrčala kao 11.! Pobjednik u muškoj konkurenciji s vremenom 17:37  bio je Filip Grgurić iz osječkog AK Slavonija Žito. Odličan rezultat (18:26) u toj utrci ostvario je još jedan Slatinčanin, Dino Jurić u dresu Hrvatskog sokola iz Osijeka koji se plasirao na visoko 4.mjesto. Mladog Matea Pelengića (33:03) koji je trčao kao Glasnik istine pronašli smo na 103.mjestu ukupnog poretka.

Za senzaciju dana pobrinuli su se ”Popišanci”. Pod tim su se imenom okupili dobri prijatelji i u posljednje vrijeme sve bolji i bolji trkači Igor Pipić, te dva Borisa, Hrala i Presečan. Dečki su zavoljeli ovaj sport kao rekreativci i ljubitelji prirode, a mic po mic, sa svakim slijedećim istrčanim kilometrom slatinskom prirodom ovi članovi Udruge Motiv stjecali su zavidnu formu skupljajući i iskustvo koje su pretočili u fantastičan sportski doseg osvajanjem prvog mjesta u muškoj konkurenciji utrke štafete na 3 puta 7 kilometara. Igor je trčeći prvi svoju dionicu istrčao za 32. minute i 41 sekundu, Boris Hrala svoju za 32.minute  i 5 sekundi, a Boris Presečan kao posljednji član štafete za 31.minutu i 28 sekundi. Ukupno vrijeme pobjedničke ekipe Popišanaca bilo je 1:36:13. U sveukupnoj konkurenciji 17 ekipa samo je mješovita ekipa osječkih Legosa (Černić, Spišić, Crnković – 1:30:55)  bila brža od slatinskih ”zelenih” mušketira.

Rekordnih 482. trkača i trkačica došlo je do cilja najteže utrke, one polumaratona (21km.), a među njima i tri  slatinska predstavnika. Goran Draksler (1:50:17) u dresu svog kluba iz Kutine kao 68.,  Miša Nicinger (2:04:46) u dresu svojih omiljenih Šapica kao 162., te mladi Mislav Šljivac (2:14:57) kao 225. Pobjedničku krunu na toj i više nego ubitačnoj iscrpljujućoj utrci uzeo je Dejan Radanac (1:18:51) član zagrebačkog AK Sljeme.

dj

Foto: bp/osijek 031.com


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button