DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Zlatne sedamdesete“ – slatinski umirovljenici na kreativnoj radionici ručnog rada

Udruga umirovljenika Slatina nastavlja s provedbom aktivnosti u sklopu projekta „Zlatne sedamdesete“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Nakon kraće pauze zbog neizvjesnosti situacije vezane za globalnu pandemiju COVID-19, Udruga umirovljenika je ponovno krenula s redovitim održavanjem radionica informatičkog opismenjavanja, sportsko-rekreativnim radionicama, zabavnim i kulturnim aktivnostima te kreativnom radionicom ručnog rada.

Uglavnom članice Udruge rado su se odazvale kreativnoj radionici ručnog rada gdje su se uz pomoć svoje kolegice Mirice Krahulec koja je kvalificirana krojačica, učile koristiti šivaćim strojevima koji su nabavljeni za potrebe provedbe projekta, te su imale priliku sašiti neki predmet po svojoj volji.
Na kreativnim radionicama ručnog rada uz šivanje na šivaćim strojevima članovi imaju priliku naučiti tehnike vezenja, heklanja, pletenja i ostalih sličnih rukotvorina.
I ova se aktivnost u sklopu projekta „Zlatne sedamdesete“ održava s ciljem unapređenja znanja i vještina osoba starije životne dobi, te će poput redovitog održavanja, primjerice tjelovježbi u sklopu sportsko-rekreativnih radionica, također postati stalna aktivnost udruge.

Članovi Udruge će i po završetku projekta moći upotpuniti svoje slobodno vrijeme tako što će nastaviti šivati na šivaćim strojevima te koristiti ostali pribor za šivanje i ručni rad koji su smješteni u prostorijama Udruge umirovljenika.
(mf/Foto: Udruga umirovljenika Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button