DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zlatna medalja za Marijana Presečana na Prvenstvu Hrvatske u paraatletici

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Spektra atletskog kluba za osobe s invaliditetom, na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli u subotu 22. i nedjelju 23. travnja ove godine održano je 26. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u paraatletici na kojemu je nastupilo više od 130 natjecatelja iz devet europskih zemalja (Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija).

Slatinčanin Marijan Presečan, član AKOSI Agrama, prvak je Hrvatske u bacanju kugle u kategoriji F53-54-57. On je na ovom prvenstvu u paraatletici kuglu tešku 3 kilograma bacio 6.57 metara što mu je osiguralo zlatnu medalju.

Prvenstvo je održano četvrtu godinu uzastopno u Puli, a ova godina je bila posebna s obzirom na to da su atletska staza i borilišta u potpunosti obnovljeni, čime je ovo paraatletsko natjecanje bilo jedno od prvih održanih na obnovljenom stadionu. Tijekom dva dana natjecanja postavljen je jedan europski, te čak 23 državna rekorda.

Sam termin ovog natjecanja omogućuje natjecateljima postizanje kvalifikacijskih normi za Svjetsko prvenstvo u paraatletici koje će biti održano u srpnju ove godine u Parizu, te kvalifikacijskih normi za Paraolimpijske igre Pariz 2024.

(nm/Foto: Damir Senčar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button