DOGAĐANJANASLOVNICA

Zlatko Šomođi, dobitnik je najznačajnijeg priznanja obrtnika – “Zlatne ruke” HOK-a dobio je vlasnik slatinskog obrta “Palma”

U prostoru City Plaza u Zagrebu, 1. srpnja održana je svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore, a tom prilikom je obilježena obnova njezina rada u samostalnoj Republici Hrvatskoj 1994. godine.

Svečanim govorom nazočne obrtnice i obrtnike, kao i njihove goste i svekoliku javnost predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ponovno je upoznao s naporima koje ova obrtnička institucija čini u zaštiti, promociji i unapređenju tog važnog gospodarskog sektora. Također, čestitao je svim novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u proteklih godinu dana, a posebno laureatima koji su dobili za 2019. godinu “Zlatne ruke”, najviše priznanje HOK-a.

Čestitkama su se pridružili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je ujedno bila i pokrovitelj Akademije te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Darko Horvat. Među dobitnicima priznanja Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem ponovno je i jedan obrtnik s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o Zlatku Šomođiju, vlasniku obrta “Palma” iz Slatine i aktualnom predsjedniku Udruženja obrtnika Slatina te članu Upravnog odbora Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

Šomođiju su “Zlatne ruke” uručili ministar Darko Horvat i predsjednik Dragutin Ranogajec, a čestitao mu je i predsjednik POK-a Zoran Horić. Inače, to su bile 7. “Zlatne ruke” koje su u proteklih 25 godina došle u Virovitičko-podravsku županiju, odnosno uz Šomođija još su ih dobili: 2006. Josip Šulentić, 2010. Josip Novogradec, 2012. Branko Jurlina, 2014. Branko Tkalčec, 2017. Milan Došen i 2018. Ivan Kostelac.
(www.okvpz.hr)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button