NASLOVNICAUDRUGE

Zlatko Prugovečki novi predsjednik Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ

Dana 28.10.2019. s početkom u 19 sati održana je redovna godišnja izvještajna skupština UVVPDR VPŽ. Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge gospodin Drgan Lacković pozdravom svih prisutnih članova te uvijek rado viđenih gostiju i predstavnike medija. Nakon intoniranja državne himne i počasti svim preminulim i poginulima za domovinu skupština je krenula s radom. Radno predsjedništvo na čelu s predsjedavajućim Darkom Hodakom saslušalo je izvješće predsjednika D. Lackovića u proteklom periodu na kojemu bi pozavidjele i puno brojnije udruge. Iza njega financijsko izvješće podnio je i blagajnik udruge Josip Grgurić te redom Nadzorni odbor i Sud časti.

Kako po nijednom izvješću nije bilo primjedbi jednoglasno su usvojena. Nakon izvješća pristupilo se izboru novog predsjedništva jer su se predsjednik Lacković i blagajnik Grgurić zahvalili na dosadašnjoj suradnji svim članovima i zatražili svoje razrješenje zbog obiteljskih obaveza. Nakon prijedloga i glasovanja izabrano je novo predsjedništvo i to redom: za predsjednika Udruge izabran je gospodin Zlatko Prugovečki, za podpredsjednike gospoda Munjeković i Hodak, za tajnika gospodin Đurasek, za blagajnika gospodin Vorih, u Nadzorni odbor gospoda Matijević, Semak i Kladušić, a u Sud časti gospoda Balog, Domić i Grgurić.

Obzirom da je UVVPDR VPŽ članica Zajednice udruga veterana vojne policije pristupilo se izboru delegata koji će u narednom periodu sudjelovati u radu Zajednice. Kako predsjednik udruge ide izravno u delegate, a gospodin Đurasek je član Suda časti u Zajednici udruga pristupilo se izboru još 4 delegata. Za ta mjesta jednoglasno su izabrani gospoda Lacković, Hodak, Balog i Domić. Nakok završenog izbornog dijela nazočnima se obratio novoizabrani predsjednik gospodin Prugovečki te zahvalio svome prethodniku na velikim uspjesima i izrazio želju da nastavi tim putem i u narednom periodu što je potkrijepio vrlo cjelovitim i ambicioznim planom aktivnosti za 2020. godinu te dodatno potkrijepio financijskim planom za naredni period. Na samom kraju nazočnima su se obratili dragi nam gosti koji su se redom zahvalili gospodinu Lackoviću na suradnji i nesebičnom radu s drugim udrugama. Tom prigodom gospodin Kolinger iz UHDDR istaknuo je Lacijevu ulogu u koordinaciji rada udruga, gospodin Dvojak iz Časničkog zbora rekao je da je vojna policija uvijek bila nešto više od ostale vojske u Domovinskom ratu, gospodin Selenić iz UDVDR kao jedan od osnivača UVVPDR VPŽ pohvalio je rad i zaželio i dalje dobru suradnju, nešto slično dodao je i gospodin Tutenov iz Glasnika istine.

Najljepše o Udruzi i o gospodinu Lackoviću na kraju je rekao gospodin Nikolić izaslanik VPŽ i predsjednik HVIDR-a Slatine te govor završio sa riječima „svaka čast.” Skupštinu je zatvorio gospodin Hodak s kratkim obraćanjem svima da udruga ima malo članova i da joj je svaki član bitan te da će naredni period osobno posvetiti na jačanju udruge jer misli da je njezino zajedništvo, njezina najveća snaga.

(Tekst i foto: SV)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button