DOGAĐANJANASLOVNICA

Zimske službe u Slatini spremne za zimske uvjete

Jučer je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika, Stručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića posjetio tvrtku Slatina Kom, koja između ostaloga skrbi i za prohodnost grada i prigradskih naselja u zimskim uvjetima.

Delegaciju iz grada u Slatina Kom-u su dočekali direktor Sanjin Hmelik i voditelj zimske službe Darko Lukačević. Prilikom posjeta gradonačelnik je obišao radne strojeve, ali i djelatnike koji su ga upoznali s aktivnostima prilikom čišćenja grada od prvog malo jačeg snijega proteklih nekoliko dana.

„U prvom naletu zimskih uvjeta zimska služba Slatina Kom-a spremno je očistila sve nerazvrstane ceste, nogostupe, prilaze i prijelaze, te ih posipala solju i agregatima, a bilo je i ručnog čišćenja gdje radni strojevi nisu mogli proći zbog parkiranih automobila na kolnim ulazima.“ – rekao je voditelj zimske službe Darko Lukačević te naglasio kako je Služba pripremljena s dovoljnim količinama soli i agregata za novi nalet snježnih oborina.

S obzirom da za državne i županijske prometnice na slatinskom području i za njihovu prohodnost skrbe Hrvatske ceste d.d. Bjelovar, gradonačelnik je posjetio slatinsku Ispostavu kako bi na licu mjesta stekao uvid i o njihovim aktivnostima tijekom posljednjih dana. U Hrvatskim cestama gradonačelnika i delegaciju iz Grada o svemu je izvijestio voditelj redovnog održavanja Cestarije Slatina Luka Birčić.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo angažmanom obje zimske službe. Naglasio je kako je njihova pripremljenost na nivou te da u narednom periodu bez obzira kakva god zima bila ne očekuje veće poteškoće.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button