NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Zimska fotogalerija: „Zečići u snijegu“

Boravak na svježem zraku idealan je zbog svog pozitivnog utjecaja na sveukupni psihofizički razvoj djeteta. Na taj se način jača dječji organizam, stvara se određena otpornost i sprječava širenje infekcija.

Osim zdravlja, tijekom zime boravak na svježem zraku djeci pruža i raznolike mogućnosti za igru i druženje, a igre na snijegu potiču djecu na razvijanje mašte i stvaranje kreativnih ideja koje potiču razvoj djetetova samopouzdanja i razvoj motoričkih vještina.

Iz tog razloga sve skupine Dječjeg vrtića Zeko iskoristile su proteklih dana jedinstvenu priliku boraviti vani dok ima snijega, jer omiljena igra “zečića” u zimskim danima je trčanje po netaknutom snijegu, izrada likova od snijega utabavanjem ili ležanjem na snijegu, a nezaobilazno je i pravljenje Snjegovića.

Snijeg je idealan jer se po njemu može pisati različitim predmetima iz prirode (štapovima, graničicama, kamenčićima), može ga se oslikavati vodenim bojama, a na snijegu se najlakše mogu, uz istraživačko učenje, spoznati agregatna stanja u prirodi.

Sve su to razlozi za boravak na snijegu i igru na koju su mališane povele zdravstvena voditeljica i odgojiteljice vrtića pod sloganom „Zima, zima, zube ima, a Zečići joj zube pokazuju osmijesima“.

– Zdravlje, kreativnost i sreća djece svakodnevno su utkane u naš odgojno-obrazovni rad. Tijekom cijele godine aktivno koristimo sve poticaje kako bi djeca vrtića Zeko imala priliku učiti i razvijati se u zdravoj, sigurnoj i kreativnoj okolini.
I dok mi odrasli brinemo i sa puno ljubavi dajemo sve da djeca odrastaju sigurna, sretna i voljena, djeci su za izlazak na snijeg najvažnije dvije stvari – snijeg i prijatelji, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.
(mf/Foto: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button