NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

ZFF i ove godine u Slatini – 14. studenoga u slatinskom kinu dva dugometražna filma

Zagreb Film Festival je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora.
Uglavnom (natjecateljskom) festivalskom programu dosad su se natjecali nekadašnji debitanti, a danas veliki redatelji poput Stevea McQueena, Cristija Puiua, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Sofie Coppole, Floriana Henckel von Donnersmarcka, Toma Forda, Taike Waititija, Jeffa Nicholsa i drugih, dok nacionalni natjecateljski program Kockice iz godine u godinu okuplja i publici predstavlja niz novih imena na domaćoj filmskoj sceni.

Ove godine Zagreb Film Festival posjećuje čak 21 kino u 20 gradova diljem obale i kopna.

ZFF-ov putujući program uključuje tako odabrane naslove glavnog i popratnog programa 17. ZFF-a, ali i vedre filmske trenutke i pozitivnu festivalsku atmosferu.

Paralelno s publikom 17. ZFF-a dva dugometražna filma iz Glavnog programa, gledat će se i u Kinu Slatina u sklopu programa ZFF putuje.

Tako će 14. studenoga slatinska publika imati prigodu od 18 sati pogledati film Eia i sove, a od 20 sati Alice i gradonačelnik.  (mf)


Eia i sove – U središtu ovog pustolovnog obiteljskog filma desetogodišnja je Eia čiji prezaposleni roditelji nikada nemaju dovoljno vremena za nju. Kako se bliži Božić, a oni moraju na poslovni put, roditelji Eiju šalju na jug Estonije kako bi zimske praznike provela na udaljenoj farmi ostarjelog šumskog čuvara. Našoj gradskoj djevojčici isprva se čini da je došla u pravu zabit. No posjed okružen misterioznom, starom šumom otkrit će Eiji čudesnu prirodu i divlje životinje, a tu će sklopiti i nova prijateljstva. Pritom će otkriti i jednu dobro čuvanu obiteljsku tajnu.
Kulturna zaklada Estonije filmu je dodijelila Posebnu nagradu te nagrade za najbolju glumicu (Paula Rits) i skladatelja (Sten Šeripov).

Alice i gradonačelnik – vrckava je francuska politička komedija inteligentnih i šarmantnih dijaloga. Paul i Alice dokaz su da ljubav osim ostvarene i platonske može biti i čisto – filozofska. On je ostarjeli, ali oštroumni gradonačelnik Lyona zapao u egzistencijalnu krizu, a ona mlada filozofkinja s Oxforda čiji je posao naoružati ga svježim idejama.
Film je osvojio nagradu Europa Cinemas Label, najprestižnije priznanje u sekciji 15 dana autora u Cannesu.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button