DOGAĐANJANASLOVNICA

„Ženijalnim danima“ Kino Slatina čestitalo Međunarodni dan žena

Od 2015.godine POU Slatina u organizaciji s Kino mrežom i Audiovizualnim centrom organizira Ženijalne dane.

Ove godine, od ponuđenih pet naslova odnosno pet filmova, tri smo, jučer navečer, imali prilike gledati u Slatini: Rocca mijenja svijet-odličan film za klince, osobito 12-togodišnjake jer se radi o vršnjakinji koja se bori za ženska prava, zatim francuski film Noćni putnici. S obzirom  na to da je ovo mjesec frankofonije, u petak, 10.ožujka, u slatinsko kino stižu učenici slatinske SŠ Marka Marulića, inače učenici francuskog jezika, pogledati upravo prethodno spomenuti film. Oni slatinsko kino uvijek posjete i za vrijeme festivala Rendez-vous au cinéma te svojim posjetima izuzetno razvesele njegove djelatnike. Posljednji je na repertoaru ove ženske večeri organizirane u povodu Međunarodnog dana žena bio film Ona je rekla, film u kojem glavna protagonistica progovara o silovanju.

  • Uvijek je cilj uzeti filmove koji imaju jake ženske osobe koje se bore za svoja prava,-pojašnjava ravnateljica slatinskog POU -a Danijela Fabric Fabijanac.

Ranije spomenute, jučer prikazane filmove, u slatinskom kinu u okviru Ženijalnih dana posjetile su većinom pripadnice ženskog spola, bili su i klinci koji su odgledali ranije spomenuti dječji film, a najveći je broj posjetitelja prisustvovao, posljednjem po redu jučer prikazanom filmu Ona je rekla.

  • Prigodom Međunarodnog dana žena i Ženijalnih dana, Kino Slatina za posjetiteljice i posjetitelje uvijek priprema nekakva iznenađenja pa je tako i ovoga puta. Ove godine smo pripremili domaća vina Vinarije Kufner i kiflice pekare Cezar, što ima za cilj promovirati domaće poduzetnike, priča ravnateljica POU-a.

Ravnateljica Fabric Fabijanac podsjetila je ovom prigodom i na skorašnje predstave. U Slatinu nam 23.ožujka sa svojom predstavom stiže Ludens teatar, a ranije ovoga mjeseca, 15.ožujka imati ćemo ponovno priliku pogledati predstavu GAK Leo Srdoč Slatina.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button