DOGAĐANJANASLOVNICA

„Ženijalnim danima“ Kino Slatina čestitalo Međunarodni dan žena

Od 2015.godine POU Slatina u organizaciji s Kino mrežom i Audiovizualnim centrom organizira Ženijalne dane.

Ove godine, od ponuđenih pet naslova odnosno pet filmova, tri smo, jučer navečer, imali prilike gledati u Slatini: Rocca mijenja svijet-odličan film za klince, osobito 12-togodišnjake jer se radi o vršnjakinji koja se bori za ženska prava, zatim francuski film Noćni putnici. S obzirom  na to da je ovo mjesec frankofonije, u petak, 10.ožujka, u slatinsko kino stižu učenici slatinske SŠ Marka Marulića, inače učenici francuskog jezika, pogledati upravo prethodno spomenuti film. Oni slatinsko kino uvijek posjete i za vrijeme festivala Rendez-vous au cinéma te svojim posjetima izuzetno razvesele njegove djelatnike. Posljednji je na repertoaru ove ženske večeri organizirane u povodu Međunarodnog dana žena bio film Ona je rekla, film u kojem glavna protagonistica progovara o silovanju.

  • Uvijek je cilj uzeti filmove koji imaju jake ženske osobe koje se bore za svoja prava,-pojašnjava ravnateljica slatinskog POU -a Danijela Fabric Fabijanac.

Ranije spomenute, jučer prikazane filmove, u slatinskom kinu u okviru Ženijalnih dana posjetile su većinom pripadnice ženskog spola, bili su i klinci koji su odgledali ranije spomenuti dječji film, a najveći je broj posjetitelja prisustvovao, posljednjem po redu jučer prikazanom filmu Ona je rekla.

  • Prigodom Međunarodnog dana žena i Ženijalnih dana, Kino Slatina za posjetiteljice i posjetitelje uvijek priprema nekakva iznenađenja pa je tako i ovoga puta. Ove godine smo pripremili domaća vina Vinarije Kufner i kiflice pekare Cezar, što ima za cilj promovirati domaće poduzetnike, priča ravnateljica POU-a.

Ravnateljica Fabric Fabijanac podsjetila je ovom prigodom i na skorašnje predstave. U Slatinu nam 23.ožujka sa svojom predstavom stiže Ludens teatar, a ranije ovoga mjeseca, 15.ožujka imati ćemo ponovno priliku pogledati predstavu GAK Leo Srdoč Slatina.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot