DOGAĐANJANASLOVNICA

Žene iz projekta „Slatino, zaželi!“ dobile uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice

Jučer je u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana svečana podjela uvjerenja zaposlenim ženama u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“ (UP.02.1.1.05.0222).

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci pridržavajući se svih uputa Stožera civilne zaštite, odnosno epidemioloških mjera i socijalnog distanciranja, 21 zaposlena žena pohađala je tečaj za zanimanje gerontodomaćice u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Nastava koja je trajala ukupno 160 sati bila je zamišljena kao konzultativno-instruktorna, a polaganjem završnog ispita zaposlene slatinske gerontodomaćice stekle su  kompentecije za bolju skrb i njegu krajnjih korisnika projekta, mahom starije populacije.

Na samom početku sve nazočne je pozdravila voditeljica projekta Marija Fumić te se zahvalila djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Slatina i ravnateljici Danijeli Fabric Fabijanac koji su osigurali da se edukacija uspješno provede usprkos ovom neizvjesnom vremenu pandemije koronavirusa, te su pokazali kako znanje uvijek nađe pravi put uz malo dobre volje i truda unatoč svemu.

– Ovo uvjerenje je zasluga vašeg truda, rada i marljivih dolazaka na predavanja, a samim tim stekli ste nova znanja i kompetencije koje će vam služiti u budućem radu ne samo u sklopu ovog projekta nego i kasnije u životu, te će vam vjerujem, pomoći u lakšem pronalasku zaposlenja nakon što projekt završi, – rekla je Marija Fumić slatinskim gerontodomaćicama čestitajući im na stjecanju ovog uvjerenja.

Ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac također je čestitala polaznicama tečaja na uspješno položenom završnom ispitu i uvjerenju koje su zaslužile u ovim teškim vremenima koronavirusa.

– Vaša edukacija je i za nas same bila veliki izazov. Organizirati u ovoj COVID krizi neku edukaciju doista je bilo teško i znam da vam nije bilo lako nositi maske i pridržavati se ostalih epidemioloških mjera, no nalazimo se u situaciji na koju se svi polako privikavamo i koja će nažalost trajati i ove školske godine. Imali ste dobre predavače koji su vam prenijeli znanje koje će vam koristiti ne samo u ovom poslu nego i općenito u životu, a nadam se da ćete kada se situacija smiri pohađati i neku drugu edukaciju i da će vam tada biti ljepše i ugodnije u POU, – rekla je ravnateljica Fabric Fabijanac izrazivši zahvale Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću na povjerenju koje je Pučko otvoreno učilište Slatina dobilo i provelo ovu edukaciju čiji je rezultat novo zvanje koje se polaznicama tečaja upisuje u radnu knjižicu. Na kraju se zahvalila i koordinatorici Mariji Fumić s kojom je ostvarena izuzetna suradnja.

Čestitke slatinskim gerontodomaćicama na dosadašnjem radu i stečenom uvjerenju uputio je i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Drago mi je čuti pohvale da ste bile izvrsne tijekom ovog obrazovanja, ali nije moglo ni biti drugačije jer se ova ustanova već 60 godina uspješno bavi obrazovanjem odraslih. Pučko otvoreno učilište i na vašem primjeru pokazuje da se i u najtežim uvjetima na kakve do sada nismo navikli, može i dalje raditi. Isto tako ono što vi radite svaki dan u ovoj teškoj situaciji je vrlo ozbiljno, odgovorno i izazovno, i koliko sam čuo uspjeli ste usvojiti novo znanje i vještine koje će biti na ponos onima koje će u mirovinu po završetku ovoga projekta ali i onima koje će ih moći iskoristiti na nekom budućem poslu. Ovo će uvjerenje ujedno biti potvrda koliko ste pomogli svojoj zajednici i nadam se da ćemo do kraja provedbe ovog projekta napredovati svi zajedno i da će se uvjeti u kojima radimo poboljšati, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić te slatinskim gerontodomaćicama uručio uvjerenja.
(mf/Foto: Mihela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button