DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Željko Milnović iz Srednje škole Marka Marulića Slatina, dobitnik je godišnje „Nagrade Ivan Filipović“ u području srednjeg školstva

Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora, odnio je odluku o dodjeli „Nagrade Ivan Filipović“ za 2021. godinu. Među dobitnicima je i Željko Milnović iz Srednje škole Marka Marulića Slatina. U obrazloženju stoji odluke stoji:

„Svojim kompetencijama, iskustvom i znanjem pridonosi kvaliteti poučavanja učenika, stvara ugodno razredno ozračje te potiče učenike na kreativnost i samostalnost u učenju zbog čega je omiljeni nastavnik u školi. Na zanimljive načine predstavlja učenicima nastavne teme, posebno je osjetljiv i predan u radu s učenicima s posebnim potrebama, a u svojih učenika posebno razvija interes za cjeloživotnim učenjem. U lokalnoj zajednici ističe se i svojim pedagoškim i humanitarnim radom za što je dobio mnogobrojna priznanja, nagrade i pohvalnice.

Posebno je aktivan u razvoju besplatnih online sadržaja kojima se potiče primjena novih nastavnih metoda rada, sudjeluje u mnogim međunarodnim i nacionalnim projektima, a rezultate postiže i sa svojim učenicima na državnim i županijskim natjecanjima.

Aktivan je predavač na međužupanijskim stručnim skupovima te je mentor i studentima i pripravnicima. Dugogodišnji je voditelj Stručnog županijskog i međužupanijskog vijeća ekonomske struke, surađuje s NCVVO-om u provedbi i pripremi državne mature, a dvije godine zaredom 2019./2020. i 2020./2021. dobitnik je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za jednog od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Kontinuirano prati sve novosti vezane uz svoju struku te je uvijek spreman pomoći i svoje znanje podijeliti s drugima. Za svoj rad i doprinos odgojno-obrazovnom sustavu dobitnik je i mnogih priznanja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državnog zavoda za statistiku RH, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, Zagrebačke burze, Hrvatske udruge banaka, Grada Slatine i dr.

Mnogim svojim učenicima bio je mentor na državnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima. Vrlo je aktivan član svoje društvene zajednice te uspješno surađuje s brojnim drugim školama, udrugama, obrtnicima i humanitarnim udruženjima.
(www.vpz.hr, mzo.gov.hr, Fotografija/Ilustracija: Srednja škola Marka Marulića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button