DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Željko Kolinger ponovno izabran za predsjednika GO UHDDR Slatina

Jučer je u skladu s epidemiološkim mjerama u slatinskom Hrvatskom domu održana redovna godišnja izvještajna skupština Gradskog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina, a koja je ujedno bila i redovna izborna.

Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, sve je nazočne pozdravio predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, nakon čega je podnio izvještaj o radu u proteklom razdoblju, a financijski izvještaj za isto razdoblje podnio je potpredsjednik Dragutin Radočaj. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog Dražen Kordi. Predsjednik Kolinger je nazočnima predstavio i plan rada i financijski plan za tekuću godinu. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Nakon prihvaćanja izvješća uslijedilo je izglasavanje novih tijela GO UHDDR Slatina. Tako je za predsjednika ponovno izabran Željko Kolinger, za potpredsjednika je, također ponovno, izabran Dragutin Radočaj, a za članove Odbora su izabrani: Vlado Kočiš, Franjo Demeter, Ivica Pavin, Petar Derdić i Željko Reksa. U Nadzorni odbor ušli su: Dragan Beneš, predsjednik, te članovi Dražen Kordi i Ivan Najpurger.

Posljednja točka Dnevnog reda skupštine bila je ”pozdravna riječ gostiju”, a nazočne su pozdravili, ispred Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković, te ispred Udruge HVIDR-a Slatina, Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ i Hrvatskog časničkog zbora Slatina Ilija Nikolić.

Po završetku skupštine svi su se u koloni zaputili u Park 136. slatinske brigade gdje su predstavnici temeljnih ogranaka UHDDR Bakić, Sladojevci i Gornji Miholjac, predvođeni predsjednikom GO UHDDR Slatina Željkom Kolingerom, uz spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima odali počast polaganjem vijenca i upaljenih lampiona. Upaljene lampione položili su i gosti iz ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a molitvu je predvodio potpredsjednik UDVDR Ogranak Voćin Ivan Đuzel.
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button