NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Zelena oaza kozičke trgovkinje Goranke Šopalović

Prekrasnim zelenilom i cvijećem Slatinčanka Goranka Šopalović već godinama uveseljava svoje sugrađane, ali i mještane prigradskih naselja, pa i šire.

Goranka voli biljke, kaže da imaju dušu, i zato cvijeće i sadnice različitog drveća uzgaja gdje god to može bilo da je riječ o balkonu njezine stambene zgrade, obiteljskom imanju njezine majke ili pak radnom prostoru.

Naime, Goranka Šopalović ima 38 godina radnog staža u trgovini, a od toga već je 8 godina zaposlena u NTL-ovoj prodavaonici u Kozicama.
Vjerujem da su mnogi primijetili da upravo prostor ispred kozičke trgovine kao i njezin dvorišni prostor naprosto dišu jer su postali zelena oaza, mogli bi reći mali parkić ovoga slatinskog prigradskog naselja. A to zelenilo ruku su djelo naše, mnogima omiljene trgovkinje Goranke koja je na tom prostoru posadila više vrsta ukrasnog drveća kao što je npr. kanadski javor, ali i voćnih vrsta, odnosno šljive, breskve i višnje.

– Volim prirodu i ljude, te mi je drago što mi moj posao pruža priliku biti u kontaktu s ljudima. Vjerujem da uz lijepu hladovinu koju sada već ovo drveće stvara ispred trgovine ljudima čini i veselje. Kada stasaju voćke raduje me što će se dječica moći zasladiti njihovim plodovima, – rekla nam je Goranka koja je uz lijepu riječ pri svakodnevnom kontaktu svojim kupcima željela pružiti i ugodno okruženje. Koliko joj to prostor omogućava, s vremena na vrijeme posadi po neku novu biljku.

Slatinčani se pak mogu diviti cvjetnim nasadima na balkonu njezine stambene zgrade za koje je svojedobno već dva puta bila nagrađena na Natječaju za izbor najljepše okućnice i balkona Turističke zajednice Grada Slatine u prigodi proslave Dana grada Slatine. Oba puta odnijela je prvu nagradu u kategoriji uređenje balkona cvijećem.

Svoju biljnu oazu za dušu Goranka ima i kod mame na selu gdje boravi svaki slobodan trenutak u uređivanju vrta i voćnjaka.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button