DOGAĐANJANASLOVNICA

Zeko za svoje polaznike osigurao tenisku školu

Zanimljivom inicijativom jučer su djeca dječjeg vrtića Zeko prvi puta posjetila teniske terene Teniskog kluba Slatina gdje ih je dočekao predsjednik kluba Slaven Mađarić. Tamo je i održan prvi trening za male polaznike slatinskog vrtića, a kako su vrtićanci došli do susreta s ovim sportom i od kuda uopće ideja za održavanjem ove inicijative rekla nam je zdravstvena voditeljica vrtića Ljiljana Job koja je i bila u pratnji djece.

Naime kako vrtić već drugu godinu za redom provodi projekt Zdravo budi, inače integriran u odgojno obrazovni program vrtića, kojim uče djecu zdravim stilovima života tako je ove godine istim naglasak stavljen na tjelesnu aktivnost djeteta, jako bitnu za zdrav razvoj života posebice djece u toj dobi, odluka je vrtića bila da djeci sufinanciraju kratki tečaj tenisa. Tako će djeca kroz idućih 8 dana imati priliku naučiti osnove ‘’bijelog sporta’’. Riječima predsjednika TK Slatine Slavena Mađarića klub je djeci osigurao dva trenera, profesore Mladena Čovića i Borislava Radanovića te  tri uređena terena.

Kaže da mu je drago što će djeca pohađati ove sate, a initimna želja da se bar neki od njih kasnije možda i odluče posvetiti, kako kaže Mađarić, ovom prekrasnom sportu. Nakon današnjeg prvog teniskog sata prvi utisci najmlađih bili su i više nego pozitivni pa ne treba čuditi ukoliko se u dogledno vrijeme ispuni želja mladog predsjednika slatinskog kluba. (dj / Foto: Marijo Kokorić)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button