NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Zečiči“ u prometu

Od 1995. godine policija tijekom rujna, mjeseca u kojem počinje školska godina, provodi akciju Poštujte naše znakove!, kojom se, kako je svima već zasigurno poznato, želi zaštiti najugroženiju skupinu sudionika u prometu – djecu, ali i odrasle, te prvenstveno vozače raznih vozila još jednom podsjetiti da paze na njih.

Prva faza akcije Poštujte naše znakove! je upravo rad s djecom predškolskog uzrasta. Djeca ove dobi su zaigrana i potpuno nesvjesna opasnosti koje na njih vrebaju na prometnicama te je iz tog razloga izuzetno važno djecu pripremiti na polazak u školu, ali i na ponašanje u prometu pri dolasku i odlasku iz vrtića.

Prilikom posjeta policijskog službenika Policijske postaje Slatina Kristijana Dlaba Dječjem vrtiću Zeko Slatina, malu edukaciju o sigurnom ponašanju u prometu ponovno su prošla djeca predškolske dobi koja pohađaju vrtić u redovitom programu i programu predškole.

Djeca su kroz poticajna pitanja i odgovore policijskog službenika ponovila kako se sigurno ponašati u prometu i to kako kad smo pješaci, a kako se trebamo ponašati u automobilu kao putnici.
Interakcija djece s policijskim službenikom je bila vrlo uspješna i poučna, a osim novih spoznaja o sigurnosti u prometu, djeca su na dar dobila i reflektirajuće narukvice kako bi bili uočljiviji prilikom kretanja.

Mališani su tijekom ove hvalevrijedne edukacije ponovili prometna pravila i naučili neka nova, na čemu su se zahvalili policijskom službeniku Dlabu, dok će se odrasli zahvaliti tako što će djeci biti primjer ispravnog i sigurnog ponašanja u prometu.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button