DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zdelar i Terek do postolja u Velikom Trojstvu

Na prvoj od tri utrke BiloGravel challenge serije održanoj u nedjelju (19.5.) u Velikom Trojstvu kod Bjelovara veliki su uspjeh ostvarila dva predstavnika Biciklističkog kluba Slatina.

Na najkraćoj od tri ponuđene dionice za utrkivanje makadamskim i šumskim cestama Bilogore u konkurenciji 16 biciklista bio je i Drago Zdelar. Zdelar je 46 kilometara koji su uključivali i 720 metara visinske odvezao super brzo i bez greške odjurivši do 2. mjesta. Samo mu je sjajni iskusni biciklist Ivan Pintera iz Grubišnog Polja ostao neuhvatljiv i to za 2. minute i 11 sekundi dok je prvog slijedećeg u poretku odnosno trećeplasiranog Sašu Nejašmića Zdelar ostavio iza sebe više od 10 minuta.

Na BiloGravelu dijele se medalje i u konkurenciji e-bike, a njega je tamo po prvi puta natjecateljski vozio mladi David Terek. I inače super brzom Miljevčaninu nije bio problem uhvatiti se u koštac s ogromnim brzinama koje donosi ”struja” u okviru za ovu priliku posuđenog bicikla pa i ne čudi što je bez ikakvih problema u konkurenciji još dvojice biciklista doslovno projurio do prvog mjesta. Naime kategorija e-bike vozila je distancu od 60 kilometara, a istu je do zlata prosječnom brzinom od skoro 40 kilometara na sat odvezao David Terek.

Damir Jukić

 

Foto: BILOgravel 2024 bpm travel | Bjelovar | Facebook

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button