DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zdelar 13. u Ludbregu

Gravel Ludbreg ime je biciklističke utrke održane prošle nedjelje (24.3.) u Ludbregu, a na kojoj je i više nego zapažen nastup imao predstavnik Biciklističkog kluba Slatina Drago Zdelar.

Gravel Ludbreg vozi se ludbreškim livadama, makadamskim cestama i većim dijelom preko kalničke šume. Inače sam naziv gravel najbolje je opisati kao kombinaciju odnosno miks cestovne i mtb utrke.  Od dvije ponuđene distance od 58 i 77, Zdelar se odlučio okušati na kraćoj, ali i natjecateljima masovnijoj utrci od 58 kilometara. U konkurenciji 80 biciklista Zdelar se plasirao na visoko 13 mjesto, a njegov plasman još je bio viši u starosnoj kategoriji natjecatelja rođenih 1985. i mlađih gdje je zauzeo 8. mjesto. Njegovo vrijeme bilo je 2 sata, 29 minuta i 37 sekundi, a prosječna brzina na tih poprilično blatnih 58 kilometara i 800 metara visinske 23.3 km na sat.

Inače na toj dionici slavio je Josip Žugec član BK Maraton iz Novog Marofa u vremenu 2:15:56. A koliko je ustvari ova utrka bila jaka svjedoči podatak da je na dugoj dionici vozio i pobijedio bivši profesionalac, hrvatski reprezentativac i olimpijac Matija Kvasina.

 

dj

Foto: mg & Turistička Zajednica područja Centar Svijeta

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button