NASLOVNICAŽUPANIJA

”Zbogom školo do jeseni”-Najbolji učenici VPŽ su: Sven Balint, Jelena Drakšić i Noa Fazekaš

Sven Balint učenik Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Jelena Drakšić iz Strukovne škole Virovitica, te Noa Fazekaš iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, najbolji su učenici Virovitičko-podravske županije za proteklu godine.

Svečanost proglašenja, kao i prijašnjih godina, održana u sklopu manifestacije Zbogom školo do jeseni, koju organizira Virovitičko-podravska županija, a ove godine je suorganizator bila OŠ Vladimira Nazora Virovitica. Najboljim učenicima u četverogodišnje, trogodišnjem i osnovnoškolskom obrazovanju, nagrade su uručili, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika grada Virovitice Damir Marenić, te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ, Vesna Šerepac.

Manifestacija je održana u Sportskoj dvorani Tehničke škole, na čijim tribinama nije bilo slobodnog mjesta, uz brojne učenike, njihove roditelje, učitelje, ravnatelje.

– Vi dragi učenici, vi ste ključ naše budućnosti, na vama je učiti, a na nama kao županiji, kao osnivačima osnovnih i srednjih škola, stvarati vam što bolje uvjete za obrazovanje, omogućavati najbolju moguću opremu, davati stipendije kako bi vam bilo lakše usvajati, a tada i pronositi znanje – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović čestitajući najboljim učenicima.

No Fazekaš je učenik 8B razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Sve je razrede prošao s 5,00. Sportaš je koji se bavi rukometom, nogometnom, košarkom, odbojkom, badmintonom… Sudjelovao je na državnoj razini Smotre projekata iz građanskog odgoja, na smotri Hrvatskog školskog filma, te na poluzavršnom državnom natjecanju u rukometu.

Jelena Drakšić je učenica 3. razreda Strukovne škole Virovitica, smjer slastičar. Sve tri godine završila je s odličnim uspjehom u praktičnom dijelu nastave. Sudjelovala je na World skills Croatia 2019. na kojem je osvojila 2. mjesto.

Sven Balint je učenik 4D razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Na županijskim razinama natjecanja osvojio je devet prvih mjesta, četiri druga i dva treća. Sudjelovao je na državnom natjecanju iz informatike, državnom natjecanju u rukometu, kao i brojne izvannastavne aktivnosti.
(vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button