DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Završna konferencija ERASMUS+ projekta C.A.L.L. Industrijsko-obrtničke škole Slatina

U Karlovcu je od 26. do 28. lipnja 2023. održana završna konferencija Erasmusova projekta Combining Approaches in the Literature and Language Learning (C.A.L.L.) koji Industrijsko-obrtnička škola Slatina, kao koordinator, provodi od rujna 2020. u partnerstvu s još tri srednje škole iz sjevernomakedonskoga Velesa, rumunjske Craiove i turskoga Manavgata.

Na završnoj konferenciji okupili su se školski koordinatori, članovi projektnih timova i ravnatelji, a IOŠ Slatinu predstavljali su nastavnice Hrvatskoga jezika Ivana Lukač Vuković i Helena Roštaš te ravnatelj Mladen Graovac.

Prvoga dana konferencije održana je panel-rasprava u kojem su sudionici razmijenili svoja iskustva rada na projektu, slijedila su kratka izlaganja Kako je C.A.L.L. promijenio moju školu, predstavljanje rezultata završne evaluacije te izlaganje eTwinningove koordinatorice u IOŠ-u Slatina Melite Crnković, koja se konferenciji pridružila Zoomom, o eTwinningovim projektima u C.A.L.L.-u.

Drugoga je dana održan stručni izlet u Ogulin i Senj. U Ogulinu su sudionici konferencije posjetili Ivaninu kuću bajke u kojoj su detaljnije upoznali život i stvaralaštvo Ivane Brlić Mažuranić, jedne od najznačajnijih hrvatskih književnica, prve ženske članice HAZU-a te kandidatkinje za Nobelovu nagradu za književnost. U Senju su sudionici saznali više o prvoj hrvatskoj glagoljskoj tiskari koja je u tome gradu pokrenuta krajem 15. st. te ulozi Senja u povijesti hrvatske književnosti, i kao mjesta radnje u poznatim književnim djelima i kao rodnoga grada Vjenceslava Novaka i Silvija Strahimira Kranjčevića.

Završnoga dana konferencije održano je predstavljanje završnih proizvoda projekta: priručnika za nastavnike i učeničkoga časopisa Bookzinea. Priručnik za nastavnike sadrži nastavne priprave i primjere nastavnih aktivnosti uz upotrebu digitalnih alata, dok je učenički časopis zajednički rad učenika partnerskih škola koji su autori tekstova, fotografija i ilustracija u njemu objavljenih.

(nm/Izvor: IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button