DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Završio ”Zaželi 3” slatinskog Crvenog križa

Danas (11.5.) je u prostorima zgrade Centra nevladinih udruga održana završna konferencija projekta ”Zaželi  – Za život kakav zaslužuju 3”.

Ovaj svojevrsni treći nastavak projekta provodilo je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina čiji su ravnatelj Vlatko Jelenčić i predsjednica Ljiljana Peretin pozdravnim riječima dočekali goste, predstavnike partnera te žene koje su sudjelovale u projektu izrazivši im pri tome još jednom zahvalnost na ovom itekako uspješno odrađenom zajedničkom poslu. Projekt je financiran u 100 postotnom iznosu bespovratnim sredstvima iz europskog socijalnog fonda nakon potpisivanja ugovora između upravljačkog tijela – Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike,  posredničkog tijela – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te korisnika sredstava –  Gradskog društva Crvenog križa Slatina.

Partneri na projektu slatinskom Crvenom križu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Virovitica,  Centar za socijalnu skrb Slatina, Grad Slatina i općine Voćin, Sopje, Nova Bukovica i Mikleuš. Vrijednost projekta je 1.285.420,00 kn

Treći ”Zaželi” trajao je ukupno osam mjeseci, a u tom vremenu zaposleno je 26 žena iz teže zapošljive skupine koje su na koncu skrbile za potrebe čak 223 osobe iako je na početku bilo predviđeno njih 156.  Tako je svaka zaposlena žena u prosjeku skrbila za potrebe čak 9 korisnika. Više o detaljima projekta ispričala je koordinatorica istog Vlatka Matoković  – ”Cilj projekta bio je osposobiti i zaposliti teže zapošljive žene i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, što znači osigurati im što dulji boravak u svojim domovima uz poboljšanje životnih potreba i uvjeta… Djelatnicama smo osigurali bicikle kako bi brže mogle doći do korisnika te lakše obaviti kupnju namirnica, platiti režije ili podići lijekove. Uz bicikle, dobile su i radnu odjeću, ruksake, hlače, majice, kako bi bile prepoznatljive i kako bi osigurali vidljivost projekt. Za korisnike su osigurani i paketi higijene kako bi djelatnice mogle kvalitetnije obavljati kućanske poslove”.

Gola statistika projekta kaže da su djelatnice pružile sveukupno 30.927 usluga (223 korisnika). Gledajući po područjima u Općini Sopje pružile su 5.184 usluga (36 korisnika), u Općini Mikleuš 3.592 (26 korisnika), u Općini Nova Bukovica 3.938 (31 korisnik), u Općini Voćin 5.026 (35 korisnika) te u Gradu Slatini 13.187 (95 korisnika).

Damir Jukić

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button