DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Završio projekt „Treća sreća za treću dob“

Danas (20. srpanj) je u restoranu Pinta održana završna konferencija projekta „Treća sreća za treću dob“, a kojeg je više nego uspješno proveo u posljednjih 30 mjeseci provodio LAG Marinianis.

Partneri na ovom projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda vrijednom nešto više od 2 i pol milijuna kuna (2.541.687,74 kn) bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina, Grad Slatina te Općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Voćin. Projekt je to iz okvira Poziva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“

Projektom je bilo zaposleno 12 žena koje su skrbile za potrebe 90-ak starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom.

Krajnji cilj projekta bio je omogućiti zapošljavanje i unaprijediti radni potencijal nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja i teže zapošljivih žena na području općina, te ujedno povećati razinu kvalitete života i socijalnu uključenost krajnjih korisnika, a samo zapošljavanje žena provodilo se u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Na samom početku gostima konferencije s nekoliko uvodnih riječi obratila se Renata Benija, voditeljica LAG-a i samoga projekta. Više o samoj kronologiji i pojedinostima projekta putem prezentacije je održala Silvija Šoltić Lončarek, inače kontrolor žena na terenu. Puno je pozitivnih stvari vezano uz ovakvu vrst projekta, a o tome su i govorili predstavnici općina koje su sudjelovale na projektu kao i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Završna riječ o ovom još jednom uspješno odrađenom projektu LAG-a Marinianis pripala je Mirku Rončeviću, predsjedniku LAG-a.

(Tekst i foto: Damir Jukić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button