NASLOVNICAŽUPANIJA

Završeno usavršavanje vatrogasaca u Simulatoru plamenih udara s 4 žene u simulatoru

Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije i dalje kontinuirano radi na edukaciji i provođenju različitih usavršavanja i osposobljavanja vatrogasnog kadra. Tako je 16. i 17. rujna provedena još jedna u nizu edukacija vatrogasaca u simulatoru plamenih udara koji se nalazi na prostoru JVP Slatine.

Ova obuka je bilo specifična i posebna od svih drugih jer su u njemu bile 4 vatrogaskinje od kojih je jedna i instruktorica Mateja Fras Venus.

Od instruktora tu je bio Ivan Venus, Darko Piškor, Robert Orina i Tomislav Uher na čelu sa zapovjednikom Stjepanom Venusom.

“Svi kandidati su dali maksimalno od sebe iako su neki bili malo manje uspješni pri 4. ulasku, a pri tome ne mislim na ženski rod. Možemo se pohvaliti time da smo jedni od rijetkih, a možda i jedini u Hrvatskoj koji dozvoljava, a ujedno ima i toliki interes za obuku ove vrste od strane našeg ljepšeg spola, naših vatrogaskinja.” – napomenuo je zapovjednik Stjepan Venus.

Kandidatkinje koje su uspješno završile obuku bile su: Sabrina Belošević, Snježana Mikša i Emina Javorović. (Izvor: http://vz-vpz.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button