DOGAĐANJANASLOVNICA

Završeni radovi na sanaciji još nekoliko cesta u Slatini – Svi odvojci Vinogradske ulice napokon asfaltirani

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa i direktora tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjina Hmelika obišao je još nekoliko ulica u Slatini u kojima su završeni radovi na sanaciji kolnika.

Naime, u sklopu održavanja komunalne infrastrukture tvrtka Slatina kom je, između ostaloga, prema nalogu Grada Slatine tijekom ljetnih mjeseci odradila pripremne radove na sanaciji I. i II. odvojka s lijeve strane Vinogradske ulice koji su potom krajem rujna u suradnji s tvrtkom Ceste d.d. Bjelovar i asfaltirani.

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti preko 205.000 kuna u sklopu kojih je obavljena sanacija kolnika u duljini od 70 m u I. odvojku, te o nešto zahtjevniji zahvat zbog brdovitog terena u II. odvojku u duljini od 130 m.

Budući da je novu asfaltnu podlogu prošle godine dobio III. odvojak Vinogradske ulice u dužini od 180 m, ovim je radovima sada asfaltirana cijela ulica sa svim odvojcima.

– Osim poteškoća zbog udarnih rupa, građanima su probleme povremeno stvarale i obilne kiše te velika količina vode koja se slijevala i odnosila nasipani kamen s kolnika. Ugradnjom nove asfaltne podloge odvojci ove ulice postali su pristupačniji te omogućuju kvalitetniji život građana, osobito djeci na putu u školu – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić koji se obilaskom terena uvjerio u zadovoljstvo građana obavljenim zahvatima, te istaknuo kako će stručne službe pregledati i I. odvojak iste ulice na desnoj strani koji je asfaltiran prije 20-ak godina kako bi se u sklopu redovitog održavanja komunalne infrastrukture i tamo sanirale udarne rupe nastale tijekom vremena.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button