DOGAĐANJANASLOVNICA

Završeni radovi na „Izgradnji pješačke staze u Ulici Petra Zrinskog u Gornjem Miholjcu“

Grad Slatina, osim u infrastrukturu na području Slatine, konstantno ulaže i u prigradska naselja. Ovoga puta riječ je o uređenju slatinskog prigradskog naselja Gornji Miholjac koji je dobio novu pješačku stazu u Ulici Petra Zrinskog.

U prigodi završetka radova Gornji su Miholjac obišli gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess u pratnji Sanjina Hmelika, direktora tvrtke Slatina kom d.o.o. koja je bila izvođač radova.

Projektom čija je ukupna vrijednost 362.112,50 kuna izgrađeno je preko 400 metara pješačke staze od zvonika do spoja s Ulicom Augusta Šenoe, a radovi su obuhvaćali pripremne radove, zemljane radove, uređenje kolničke konstrukcije, postavljanje prometne signalizacije, izgradnju pješačkih mostova preko kanala, kao i čišćenje i produbljivanje samih kanala, te uređenje okoliša sa zatravnjivanjem bankina, a u sklopu radova uređen je i prilaz samom zvoniku.

Budući da je projekt prijavljen na poziv za financiranje prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, te je proveden u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Slatine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će dio sredstava u iznosu od 175.000,00 kuna, dok je preostali iznos od preko 187.000,00 kuna osigurao Grad Slatina.

– Drago mi je da smo izgradili još jednu dionicu nogostupa na slatinskom području čime će se u ovom konkretnom slučaju povećati sigurnost svih sudionika u prometu u Gornjem Miholjcu, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je ova pješačka staza nastavak dosadašnjih ulaganja Grada Slatine u ovo prigradsko naselje tijekom proteklog četverogodišnjeg razdoblja te da tu nije kraj.
Naime, kako je najavio, uskoro bi trebali započeti i pripremni radovi za asfaltiranje ceste u predjelu Gornjeg Miholjca zvanog Baranja čime bi ovo mjesto u cijelosti bilo povezano asfaltiranim prometnicama.
 (mf/Foto: Mihaela Feldi)

 „Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije“

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button