DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Završen je još jedan veliki projekt SKI kluba Slatina – postavljeni su reflektori za noćno skijanje

Skijaški klub Slatina uz podršku Grada Slatine i sponzora nastavlja ulagati u infrastrukturu na skijalištu Tominac.
Nakon nabave ratraka koji je znatno produžio skijašku sezonu i podigao kvalitetu i uvjete za sve posjetitelje, te izgradnje garaže za taj, za svako skijalište izuzetno bitan stroj, članovi kluba su ostvarili još jedan san na veselje brojnih ljubitelja ovoga sporta.
Naime, završen je još jedan veliki projekt SKI kluba Slatina vrijedan oko 60.000 kuna, kojim su postavljeni reflektori za noćno skijanje.
Ugradnjom reflektora na skijalištu Tominac dodatno će se produžiti skijaška sezona, koja svake godine postaje sve kraća zbog klimatskih promjena, jer će se moći skijati do kasnih večernjih sati kako bi se iskoristila svaka minuta dragocjenih zimskih uvjeta.

Uz potporu Grada Slatine nabavljeni su reflektori u vrijednosti oko 40.000 kuna. Samom postavljanju reflektora prethodila je nabava i postavljanje rasvjetnih stupova, kabela i ostale potrebne opreme koje je klub osigurao donacijama i vlastitim sredstvima.

Nakon obavljene pripreme, početkom lipnja organizirana je radna akcija u sklopu koje su članovi SKI kluba Slatina uz pomoć tvrtke Signalit vl. Vanje Ćuće postavili 10 reflektora duž cijele staze.
Radove je obišao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić gdje su ga predsjednik Skijaškog kluba Slatina Dražen Prebeg i tajnik Domagoj Janković upoznali s novim idejama i planovima za razvoj skijaškog turizma u Slatini.

Uz ratrak, ski lift, objekte za okrijepu i sada rasvjetu za noćno skijanje, slatinsko skijalište postalo je najkompletnije skijalište u Slavoniji koje će tijekom skijaške sezone moći ugostiti skijaše, snowboardere, sanjkaše i druge ljubitelje zimskih sportova, iz cijele Slavonije, pa i šire.

Članovima skijaškog kluba Slatina, kao i rekreativcima koji vole ovaj zimski sport, do zime preostaje održavati stazu i objekte, što redovite čine košnjom trave i uređenjem okoliša, i naravno nadati se da će zima biti bogata snijegom i s dovoljno „minusa“ za sve zimske aktivnosti koje slatinsko skijalište Tominac nudi.
(Mihaela Feldi/Foto: SKI klub Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button