NASLOVNICAŽUPANIJA

Zavod za javno zdravstvo sudjeluje u međužupanijskoj edukaciji u novom projektu u području prevencije i suzbijanja ovisnosti

U srijedu 25. siječnja 2017. godine u Osijeku je u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka održan stručni skup (okrugli stol) dionika u projektu „Prevencija po mjeri mladih“. Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prvi je partner u ovome projektu dok je nositelj projekta Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka.

Na stručnom skupu namijenjenom odgajateljima domova za djecu i mlade iz Osijeka i Zagreba, ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao predavači su sudjelovali ravnatelj prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus koji je održao predavanje „Droge-pogled iz drugog kuta“, profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja koji je održao predavanje „Slobodno vrijeme mladih“ i Tomislav Šokec, medicinski tehničar u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja.

Ovaj stručni skup u formi okruglog stola održan je u Srednjoškolskom đačkom domu u Osijeku kao edukacija odgajatelja i volontera nakon čega je uslijedila rasprava sudionika o sredstvima ovisnosti te važnosti socijalnih vještina i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prevenciji ovisničkih ponašanja.

Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uključivanje u projekte izvan Virovitičko-podravske županije priznanje je za stručnost i rezultate u radu. Kvalitetan rad stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije očito je vrlo prepoznat pa će na ovaj način biti dostupan i korisnicima izvan granica naše županije.(www.zzjzvpz.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button