Home / CORONAVIRUS INFO / Zavičajni muzej Slatina otvoren za javnost – u pripremi i nova izložba

Zavičajni muzej Slatina otvoren za javnost – u pripremi i nova izložba

Nakon zatvaranja institucija za javnost od 19. ožujka 2020. godine, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite radi prevencije širenja epidemije bolesti COVID-19 bio je zatvoren i Zavičajni muzej Slatina.

U razdoblju zatvorenosti za javnost djelatnici Muzeja su nastavili svoj primarni muzejski rad na inventarizaciji i preventivnoj zaštiti bogatog fundusa Zavičajnog muzeja Slatina, kao i na provedbi revizije cjelokupne muzejske građe. Ujedno je ažuriran i popis donacija među kojima se našla i vrlo važna donacija pristigla zalaganjem Muzeja i Grada Slatine. Riječ je o više od 4000 nacrta bivše slatinske drvne industrije Gaj nastalih od 70-ih do 90-ih godina 20. stoljeća, te su važan dio povijesti grada Slatine, a temelj su nove zbirke koju priprema Zavičajni muzej Slatina.

Sukladno Preporukama za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima i Smjernicama Ministarstva kulture za normalizaciju rada muzeja i galerija, Zavičajni muzej Slatina ponovno je otvorio vrata svojim posjetiteljima 27. travnja, i to prostor stalnog postava kao i prostor za povremene izložbe.

– Svi oni željni kulture, kojima je nedostajao dašak povijesti ili žele zaviriti u drevne misterije sačuvane u našem muzeju dobro su došli.
Muzej je za posjetitelje otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 14, a srijedom od 9 do 19 sati, no podsjećam da posjete većih grupa nisu dozvoljene, a najveći broj posjetitelja koji se mogu istovremeno naći u muzeju je njih deset. Isto tako molim posjetitelje da se tijekom posjeta pridržavaju svih preporuka, te da održavaju razmak od 2 m, nose zaštitne maske i rukavice,
– naglasio je v. d. ravnatelja Srđan Đuričić.

Cijena ulaznica za odrasle osobe je 10 kuna, a za djecu, učenike, studente i umirovljenike 5 kn.

U nadi normalizacije rada, Zavičajni muzej Slatina najavljuje uskoro izložbu Hanibala Salvara: Hrvatski triennale keramike,  koja se organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila prijave za upis novih polaznika

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila je prijave za upis u predškolske programe i prve ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org